Fokus

Pašinjan: Eventualna ratifikacija Rimskog statuta nije uperena protiv Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2023

-

07:17

Pašinjan: Eventualna ratifikacija Rimskog statuta nije uperena protiv Rusije
Nikol Pašinjan - Copyright AP/Vyacheslav Viktorov, Roscongress Foundation via AP

veličina teksta

Aa Aa

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da to što će Jermenija eventualno ratifikovati Rimski statut Međunarodnog krivičnog suda (MKS) nije usmereno protiv Rusije, već povezano sa situacijom na granici sa Azerbejdžanom.

"Što se tiče ratifikacije Rimskog statuta, ovaj proces je počeo u decembru 2022. i nije povezan sa odnosima Jermenije sa Rusijom. Ovaj proces je povezan sa situacijom oko graničnih tenzija", rekao je Pašinjan, prenosi TASS.

Jermenski premijer navodi da ta zemlja želi da se okrene Međunarodnom krivičnom zakoniku kako bi pozvala Azerbejdžan na odgovornost nakon sukoba te dve zemlje u septembru 2022. i drugih sukoba.

Neimenovani izvor iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je ranije za TASS da je ruska strana upozorila svoje jermenske kolege na negativne posledice pridruživanja Jermenije Rimskom statutu.

Ministarstvo je takođe naglasilo da Moskva smatra da je ratifikacija Rimskog statuta MKS u Jerevanu neprihvatljiva i zbog naloga MKS za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Komentari (0)

Svet