Fokus

Stolica Kima Džonga Una čišćena nekoliko minuta uoči sastanka sa Putinom

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2023

-

13:07

Stolica Kima Džonga Una čišćena nekoliko minuta uoči sastanka sa Putinom
Čišćenje stolice za Kim Džong Una - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Obezbeđenje severnokorejskog lidera Kim Džong Una provelo je nekoliko minuta dezinfikujući stolicu na kojoj je Kim sedeo tokom samita sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Rusiji, prenosi danas list Komersant.

Na video snimku koji je objavio list vidi se kako severnokorejski bezbednosni zvaničnik, noseći bele rukavice, detaljno briše crnu stolicu, namenjenu Kimu i prska je neidentifikovanom supstancom, dok je telohranitelj koji radi za Kremlj sve to gledao pomalo zbunjeno, prenosi Rojters.

Drugi član obezbeđenja iz Severne Koreje dao je neku vrstu naređenja pripadniku obezbeđenja koji je dezinfikovao stolicu, ali nije poznato kakvu.

"Ispostavilo se da je stolica bila predmet koji je izazivao najveću zabrinutost severnokorejske strane", naveo je dopisnik Komersanta  Andrej Kolesnikov.

profimedia

 

Kimovo obezbeđenje, koje se sastojalo od više od 100 ljudi, izgleda da nije bilo zadovoljno prvom stolicom koja je bila namenjena Kimu, a drugu, potpuno identičnu, obezbedila je ruska strana, dodao je Komersant.

"Onda je jedan severnokorejski službenik nekoliko minuta, bez pauze, brisao stolicu namenjenu Kim Džong Unu, noseći bele rukavice, a sudeći po mirisu, dezinfikovao ju je", naveo je Komersant, jedan od vodećih ruskih listova.

profimedia

 

Putin i Kim Džong Un sastali su se juče u Amurskoj oblasti u Rusiji.
 

Komentari (0)

Svet