Planeta

Stejt department: SAD su spremne na diplomatske odnose sa Severnom Korejom

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

22:48

Stejt department: SAD su spremne na diplomatske odnose sa Severnom Korejom
Stejt department: SAD su spremne na diplomatske odnose sa Severnom Korejom - Copyright Tanjug/Jeon Heon-Kyun/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Sjedinjene Američke Države će nastaviti da održavaju diplomatske odnose sa Severnom Korejom uprkos sumnji u spremnost Pjongjanga na dijalog, izjavio je danas portparol Stejt departmenta Metju Miler.

"Reći ću da ćemo nastaviti da podstičemo diplomatske odnose sa Severnom Korejom. To je bila naša politika sve vreme", rekao je Miler na brifing za štampu, nakon što je kandidat za zamenika državnog sekretara Kurt Kembel tokom nedavnog saslušanja u Senatu izrazio zabrinutost da Pjongjang "više nije zainteresovan za veze sa Vašingtonom", prenosi agencija Jonhap.

Miler je takođe ocenio da je Kembelov "skepticizam osnovan s obzirom na to da smo videli da je Severna Koreja odbila da prihvati naše diplomatske alternative".

Tokom saslušanja u četvrtak prošle nedelje, Kembel, koji je trenutno koordinator Saveta za nacionalnu bezbednost za pitanja Indo-Pacifika, izrazio je sumnju u pogledu izgleda za povratak Severne Koreje dijalogu sa SAD.  

Tenzije su ponovo planule nakon što je Pjongjang lansirao satelit, što su kritikovali Seul, Vašington i druge zemlje kao kršenje više rezolucija Saveta bezbednosti UN, podseća južnokorejska agencija.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet