Planeta

Osuđen dekorater koji je ukrao satove vredne 35.000 evra vojvodi od Vestminstera: Pao zbog "zapanjujuće slučajnosti"

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2024

-

12:03

Osuđen dekorater koji je ukrao satove vredne 35.000 evra vojvodi od Vestminstera: Pao zbog "zapanjujuće slučajnosti"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dekorater Metju Tarner (24) koji je ukrao tri sata vredna više od 30.000 funti (oko 35.000 evra) iz kuće vojvode od Vestminstera osuđen je na 20 meseci zatvora, uslovno na dve godine.

On je na sudu u Česteru priznao krađu tri sata iz spavaće sobe Hjua Grosvenora dok je obavljao radove na renoviranju u Iton holu, u avgustu 2022. godine, piše Gardijan.

Na ročištu je rečeno da je Tarner, koji je u to vreme bio zavisnik od kokaina, ukrao jedan sat vredan 18.000 i dva sata vredna po 7.000 funti. Provala je otkrivena tek kada je Hari Fejn, koji je prodao Kartijeov sat Grosvenoru, primetio da se takav sat prodaje na aukcijskoj veb stranici u novembru te godine, što je na sudu opisano kao "zapanjujuća slučajnost".

Druga dva sata nikada nisu pronađena. U izjavi pročitanoj na sudu, Grosvenor je naveo da satovi imaju za njega "veliku sentimentalnu vrednost".

On je dodao da je njegova spavaća soba privatan, izuzetno lični prostor u njegovom domu i da se oseća veoma neprijatno zbog saznanja da je neko kome je poveren posao ušao u njegovu sobu i ukrao njegovu ličnu imovinu. Tokom izricanja presude sudija je rekao Tarneru da je izbegao zatvorsku kaznu za dlaku.

Komentari (0)

Svet