Planeta

Eksplozija u fabrici šećera u Tanzaniji: Stradalo 11 osoba, među žrtvama ima stranih državljana

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2024

-

18:25

Eksplozija u fabrici šećera u Tanzaniji: Stradalo 11 osoba, među žrtvama ima stranih državljana
Eksplozija u fabrici šećera u Tanzaniji: Stradalo 11 osoba, među žrtvama ima stranih državljana - Copyright Printscreen Youtube/Millard Ayo

veličina teksta

Aa Aa

U nesreći u fabrici šećera u Tanzaniji danas je stradalo 11 osoba, uključujući tri strana državljana, a dve osobe su povređene, saopštila je policija.

Incident se dogodio pred zoru dok su se tehničari u privatnoj fabrici šećera Mtibva na istoku Tanzanije spremali da, nakon pauze, ponovo pokrenu proizvodnju, rekao je za Rojters Aleks Mkama, policijski komandant regiona Morogoro.

On nije izneo detalje, ali su lokalni mediji izvestili da je do nesreće došlo nakon eksplozije parne cevi.

Mkama je rekao da je policija pronašla tela 11 muškaraca, a da su dve povređene osobe na lečenju u bolnici u administrativnoj prestonici Dodomi. Dodao je da su među nastradalima i državljani Kenije, Indije i Brazila.

Mkama je napomenuo da se očekuje da će tim stručnjaka istražiti uzrok nesreće i izneti detalje nesreće.

Mtibva Sugar je jedna od najvažnijih fabrika šećera u ovoj istočnoafričkoj naciji, koja proizvodi u proseku 70.000 metričkih tona šećera godišnje, prema vladinim podacima.

Tanzanija je proizvela više od 460.000 tona šećera tokom 2022-2023. poljoprivredne godine usred sve veće potražnje za domaću i industrijsku upotrebu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet