Planeta

"Čudo od devojke": Roditelji su je kao malu vezali za bombu, preživela je eksploziju i postala paraolimpijka

Komentari

Autor: 24sata.hr

25/08/2021

-

19:40

"Čudo od devojke": Roditelji su je kao malu vezali za bombu, preživela je eksploziju i postala paraolimpijka
Američka paraolimpijka Haven Šepard - Copyright teamusa.org, Printskrin/Youtube/Team USA, Michaela Joines

veličina teksta

Aa Aa

Kada je imala 14 meseci otac je vezao nju, majku i sebe za bombu. Biološki roditelji odlučili su da je tako najbolje jer se nisu smeli da se venčaju, a Heven Šepard (18) čudom je preživela eksploziju. Posledica je bilo, ostala je bez potkolenica na nogama, a biološkim roditeljima ništa ne zamera. Napustila je Vijetnam i ubrzo ju je usvojila jedna američka porodica, dok su njeno novi roditelji postali Šeli i Rob.

Oni su kod kuće već imali dvogodišnje dete, ali želeli su da Heven pruže priliku za bolji život. Šeli je za NBC rekla kako je jednostavno nešto osetila kad je prvi put videla tu devojčicu i da je jednostavno želela da je usvoji. Porodici Šepard sport je u krvi, pa je Heven bila okružena sportistima  i sama je krenula tim putem.

"Uvek morate da gledate pozitivno. Znam, dogodila mi se loša stvar, ali dobila sam novu priliku. U životu mi je pomoglo to što sam prihvatila da sam jedinstvena. Ne možeš uticati na stvari koje ne možeš promeniti, zato utičiu na one koje možeš. Moj cilj je bio da pokažem kako su ljudi s invaliditetom kao i svi drugi - sportisti, samo s nekim fizičkim nedostatkom", poručila je Heven.

Ona je odabrala plivanje i do danas strašno napredovala te je u pripremama za odlazak na Paraolimpijske igre u Tokio dnevno znala preplivati četiri do šest kilometara.

Mnogi je nazivaju "čudom od devojke", a ona to zaista i jeste nakon svega što je prošla u životu. Uspela je da se kvalifikuje na POI u disciplinama 100 i 200 metara prsno. 

 

Ova devojka pokazala je pravi pobednički mentalitet, postala je uspešna sportistkinja, a jedini strah koji ima je da ne razočara svoje navijače.

 

Komentari (0)

Svet