Planeta

Premijer Perua podneo ostavku posle četiri dana, osumnjičen da je tukao ćerku i pokojnu ženu

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2022

-

23:32

Premijer Perua podneo ostavku posle četiri dana, osumnjičen da je tukao ćerku i pokojnu ženu
Ektor Valer - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Peruanski premijer Ektor Valer saopštio je danas da napušta funkciju samo četiri dana nakon što je imenovan, posle navoda da je tukao svoju ćerku i pokojnu ženu, što primorava predsednika Pedra Kastilja da imenuje novu vladu, četvrtu za šest meseci, javlja Rojters.

Predsednik Kastiljo je saopštio u petak da će rekonstruisati kabinet, u svetlu kompromitujućih navoda o Valeru, ali se nije izjašnjavao da li će premijer zbog toga otići sa funkcije.

Kako se navodi, Kastiljo sada mora da imenuje svoj četvrti kabinet za samo šest meseci, u koji će, kako je rekao, biti uključeni predstavnici više političkih grupacija, ali nije poznato kada će to uraditi.

Njegov prvi premijer bio je lider stranke krajnje levice, koga je u oktobru zamenio političar umerene levice, pre nego što je Kastiljo imenovao Valera ove nedelje.

Valer je poslanik i konzervativni katolik koji se kandidovao za desničarsku partiju pre nego što je prebegao da se pridruži kongresnom bloku koji je prijateljski sa Kastiljom, navodi Rojters.

Komentari (0)

Svet