Agrobiznis

Tanasković: Za nedelju dana više od 10.000 poljoprivrednika uzelo broj za pristup platformi eAgrar

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2023

-

18:57

Tanasković: Za nedelju dana više od 10.000 poljoprivrednika uzelo broj za pristup platformi eAgrar
Jelena Tanasković - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da je za sedam dana više od 10.000 poljoprivrednih proizvođača preuzelo parametre za svoj eID broj i pozvala sve poljoprivrednike da odu do pošte ili najbliže poljoprivredne savetodavne i stručne službe i završe taj prvi korak za pristup platformi eAgrar.

Novi informacioni sistem eAgrar koji će sa radom početi na proleće ove godine, uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi, kažu u ministarstvu.
Kako bi dobili svoj eID, što je zapravo identifikacioni lični broj, poljoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu na šalter pošte i besplatno preuzmu parametre za eID.

Ministarka Tanasković obišla je u Valjevu filijalu pošte, gde je preuzela svoje parametre i QR kod za instalaciju aplikacije ConsentID, neophodnog koraka za sve poljoprivredne proizvođače u procesu registracije i prijave na portalu eID.  

Stručna podrška na 34 lokacije u Srbiji

Nakon toga, Tanaskovićeva se uputila u Poljoprivrednu savetodavnu i stručnu službu (PSSS) Valjevo gde su joj zaposleni pružili svu potrebnu pomoć i informacije kako bi zajednički obavili ovaj proces.

Tanaskovićeva je imala priliku da se i sama uveri da se ceo postupak može završiti za nekoliko minuta i još jednom dodala da su svim poljoprivrednicima kojima su potrebne informacije ili pojašnjenja, na raspolaganju u svakom trenutku PSSS.

"Naši službenici u PSSS na 34 lokacije širom Srbije obučeni su da poljoprivrednim proizvođačima pruže svu neophodnu pomoć i podršku u procesu registracije. Pozivam još jednom sve naše poljoprivredne proizvođače da dođu u poštu ili svoju PS S S i uzmu svoj eID i urade taj prvi korak registracije kako bi bili spremni za naredni korak, što se tiče eAgrara", rekla je Tanaskovićeva.

Oni poljoprivrednici koji ne poseduju pametne mobilne telefone treba da u MUP-u izvade kvalifikovani elektronski sertifikat (KES), koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis neke osobe.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis