Biznis vesti

MTS prvi operater u Srbiji koji uvodi digitalni onboarding i video identifikaciju

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2023

-

12:43

MTS prvi operater u Srbiji koji uvodi digitalni onboarding i video identifikaciju
MTS prvi operater u Srbiji koji uvodi digitalni onboarding i video identifikaciju - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

MTS je prvi operater koji uvodi digitalni onboarding i video identifikaciju, saopštio je danas Telekom Srbija.

Prve usluge koje će moći da se realizuju na ovaj način jesu registracija pripejd broja, deblokada Moj mts naloga i ažuriranje ličnih podataka korisnika. 

"U skladu sa strateškim opredeljenjem da bude pouzdan partner u digitalnom svetu bez granica, mts je svojim korisnicima određene usluge učinio znatno dostupnijim pomoću servisa za digitalnu potvrdu ličnog identiteta, uz izvanredno korisničko iskustvo. Servis Digitalni onboarding i video identifikacija, razvijen u saradnji sa domaćom kompanijom Blinking, od sada je dostupan svim korisnicima putem platformi mts.rs, Selfcare portala i mobilne aplikacije Moj mts", navedeno je u saopštenju.

Za pripejd korisnike ova novina može biti posebno značajna, pošto je najavljeno da će od naredne godine registracija pripejd broja biti obavezna.

Tok identifikacije se sastoji iz dva povezana dela - digitalnog onboardinga, u kojem korisnik skenira lični dokument (ličnu kartu ili pasoš), fotografiše lice, unosi podatke o adresi i kontakt podatke, i video identifikacije, odnosno razgovora sa video operaterom kako bi se potvrdio identitet korisnika. 

Nakon potvrde identiteta, zahtev se realizuje i korisnik se o tome obaveštava mejlom. 

Kako je navedeno, sam postupak je jednostavan, intuitivan i traje svega nekoliko munuta, bez odlaska u poslovnicu.

TANJUG/ Telekom Srbija/ Matija Vukov

 

"Telekom Srbija uvek nastoji da svojim korisnicima pruži potpuno digitalno iskustvo, tako da je ovaj put u saradnji sa partnerima iz kompanije Blinking razvio servis video identifikacije koji im omogućava da se identifikuju onlajn, bez odlaska u poslovnicu. Kako će u narednom periodu biti neophodna registracija svih neregistrovanih pripejd brojeva, želeli smo da i na ovaj način pomognemo korisnicima da to ostvare brzo i lako, što je i smisao digitalnih servisa. Pored registracije pripejd broja, naši korisnici će pomoću novog servisa u prvoj fazi moći još da ažuriraju lične podatke i da zahtevaju deblokadu moj mts naloga", rekla je direktorka Sektora za razvoj digitalnih kanala, digitalnih platformi i servisa Telekoma Srbija Ana Komnenović.

Partnerstvo sa kompanijom Blinking omogućava klijentima da provere i potvrde svoj identitet u potpunosti onlajn, čime se značajno unapređuje korisničko iskustvo. 

Proces traje samo nekoliko minuta, i korisnik ga može završiti sa bilo koje lokacije, u bilo kom trenutku - potrebno je samo da kod sebe ima uređaj sa kamerom i pristup internetu.

"Uvođenje našeg rešenja u ponudu servisa Telekoma Srbija obezbeđuje brz, jednostavan i siguran proces verifikacije identiteta korisnika putem onlajn kanala", rekao je Miloš Milovanović, suosnivač i operativni direktor kompanije Blinking. 

Kaže da će to partnerstvo rezultirati povećanjem zadovoljstva korisnika, smanjenjem rizika od prevara i unapređenjem efikasnosti poslovanja Telekoma Srbija. 

Takođe, očekujem da će Blinking Identify rešenje uskoro postati standard u telekomunikacionoj industriji, dodao je on.

Predviđeno je da u doglednoj budućnosti bude proširen broj servisa koji će moći da se realizuju na ovaj inovativan način, navodi se u saopštenju Telekoma Srbije.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.


 

Komentari (0)

Biznis