Biznis vesti

Šurlan i Trifunovski o perspektivama razvoja železnice na Koridoru 10

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2023

-

23:15

Šurlan i Trifunovski o perspektivama razvoja železnice na Koridoru 10
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i generalni direktor Javnog preduzeća za železničku infrastrukturu Železnice Severne Makedonije Zoran Trifunovski, razgovarali su danas u Beogradu o perspektivama i planovima razvoja infrastrukture i železničkog saobraćaja na Koridoru 10.

Iz Infrastruktura železnice Srbije su saopštili da je rukovodstvo iz Srbije upoznalo goste iz Severne Makedonije sa iskustvima u vezi sa izgradnjom brze pruge Beograd-Novi Sad, brzine 200 kilometara na sat, kao i sa rezultatima i efektima koji su realizacijom ovog projekta postignuti. 

Dodali su da je bilo reči i o nastavku izgradnje brze pruge od Novog Sada ka Subotici i dalje ka Budimpešti.

Šurlan i Trifunovski razgovarali su o prekograničnoj saradnji upravljača železničkom infrastrukturom u Severnoj Makedoniji i Srbiji, kao i o mogućnostima za njen razvoj.  

Bila je ovo prilika i da se razmene iskustva o mnogim temama iz poslovanja dveju železničkih infrastrukturnih kompanija.

U okviru radne posete Srbiji, delegacija Infrastrukture železnice Severne Makedonije putovala je brzom prugom vozom "Soko" brzinom od 200 kilometara na sat i uverila se u kvalitet, tačnost i prijatnost putovanja železnicom novom prugom između ova dva grada.

Pored toga, Trifunovski sa svojim saradnicima obišao je i radove na izgradnji nove železničke stanice Beograd  Centar u Prokopu, kao i Telekomandu iz koje se prati i upravlja saobraćajem vozova na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad.

Gosti iz Severne Makedonije obišli su i radove na rekonstrukciji železničke stanice u Novom Sadu, koja se obnavlja u okviru projekta izgradnje brze pruge Novi Sad-Subotica.

Sastanak zvaničnika održan je u okviru posete visoke delegacije infrastrukturne železničke kompanije Severne Makedonije Infrastrukturi železnica Srbije.

Osim velikog železničkog značaja, ova poseta svakako je značajan doprinos i razvoju međusobne saradnje u regionu, zaključeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis