Biznis vesti

Najveći svetski skup o železnici od 25 do 28. aprila na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2023

-

12:23

Najveći svetski skup o železnici od 25 do 28. aprila na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu
Najveći svetski skup o železnici od 25 do 28. aprila na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Jubilarna 10. Međunarodna konferencija o modeliranju i analizi železničkog saobraćaja (ICROMA) "RailBelgrade 2023" biće održana od 25. do 28. aprila na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.

Reč je o najvećem svetskom skupu posvećenom železnici na kome će govoriti više od 200 eksperata i naučnika iz više od 20 zemalja.

Na skupu učestvuju predstavnici više od 50 univerziteta i naučnih instituta, saopštio je Saobraćajni fakultet u Beogradu.

Međunarodna konferencija će omogućiti istraživačima, konsultantima i stručnjacima iz sektora železnice da predstave svoja najnovija istraživanja, razmenjuju znanja i diskutuju o trenutnom razvoju i primeni, a vodeći naučnici iz različitih disciplina i profesionalci iz železničke industrije izložiće tokom ove konferencije najnovija saznanja vezana za železnički saobraćaj i dati smernice u kojem pravcu će se ova oblast dalje razvijati.

''Organizacijom ove konferencije Beogradu je učinjena velika čast jer je svrstan u malobrojnu grupu svetskih metropola koje su imale priliku da na jednom mestu okupe tako značajna imena iz sveta železnice. Od velikog je značaja da Srbija bude na globalnoj mapi naučno-istraživačke i ekspertske zajednice posvećene razvoju železnice. Posebno u kontekstu toga što železnički saobraćaj u našoj zemlji doživljava novo proleće i rađanje i vraća mu se značaj i uloga koju ima u većini zemalja sveta'', rekao je dekan Saobraćajnog fakulteta Nebojša Bojović.

Organizatori skupa su Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu i međunarodna ekspertska organizacija IAROR. 

Komentari (0)

Biznis