Biznis vesti

Vučić: Potpisujemo 17. oktobra tri strateška dokumenta sa Kinom, u prisustvu Sija Đinpinga

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2023

-

11:35

Vučić: Potpisujemo 17. oktobra tri strateška dokumenta sa Kinom, u prisustvu Sija Đinpinga
Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 17. oktobra, tokom posete Kini, biti potpisana tri strateška dokumenta o saradnji, od kojih je jedan sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom.

"Potpisaćemo dva izuzetno važna ugovora za ljude sa severa Srbije, iz  Zrenjanina, Sombora, Kikinde, Bečeja, Novog Bečega, Srbobrana, Kule, Vrbasa... Izuzetno važne ugovore potpisujemo u Kini, i to već 17. oktobra, tri su strateška dokumenta koja se potpisuju u prisustvu predsednika Sija", rekao je Vučić na pitanje novinara Tanjuga tokom vožnje sa novinarima novim autoputem Ruma - Šabac.

Istakao je da je veoma važan i od neprocenjivog značaja za našu zemlju sporazum o slobodnoj trgovini koji ćemo potpisati sa Kinom.

"Potpisujemo i jedan strateški ugovor o zajedničkom delovanju i akcijama u svim ovim stvarima, od ekonomije, saobraćajne infrastrukture... i još jedan treći veoma važan dokument koji se tiče kliringa juana", dodao je Vučić.

Naveo je da su to tri velike i strateške stvari koje će biti potpisane, ali da će pored toga sa Kinom biti potpisano još mnogo važnih ugovora o saradnji.

"Detaljno i temeljno se spremam za veoma važnu posetu Kini"

Predsednik je rekao da se veoma detaljno i temeljno priprema za veoma važnu posetu Kini sledeće nedelje.

"Toliko se detaljno spremam da gotovo napamet znam svaku reč koju ću da izgovorim, ja se ne osećam dobro kada nisam pripremljen, svaku reč, svako slovo i svaki sporazum... Za sve moram da budem spreman", rekao je Vučić novinarima tokom vožnje novim autoputem od Rume do Šapca.

Kako je rekao, to su za njega neprospavane noći i pripreme koje počinju mnogo pre ulaska u avion i traju i dok putuje avionom, kada je reč o tako važnim događajima posetama, kao što je predstojeća poseta Kini.

"Pripremim svaku reč, sve moram da znam... To nije, otišao sam,  napravio veštački osmeh, rukovao se i završio posao. To tako ne ide, to zahteva mnogo rada, priprema i truda, pročitate stotine stranica da biste mogli da spremite pet minuta svog izlaganje, koje mora da ima svoj početak, razradu i kraj. Mora da bude logično i usklađeno i sa našim i kineskim interesima, da znate šta je to što tražite", naveo je predsednik Srbije.


   

Komentari (0)

Biznis