Biznis vesti

Potpisani ugovori sa dobitnicima stanova u trećem izvlačenju "Uzmi račun i pobedi"

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2023

-

13:23

Potpisani ugovori sa dobitnicima stanova u trećem izvlačenju "Uzmi račun i pobedi"
Potpisani ugovori sa dobitnicima stanova u trećem izvlačenju "Uzmi račun i pobedi" - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Sa dobitnicima dva stana u Beogradu, koji su izvučeni prošle subote u trećem izvlačenju novog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", Stojanom Bukumirovićem iz Beograda i Dobrivojem Martonošim iz Kikinde, danas su u Vladi Srbije potpisani ugovori i uručeni su im ključevi od stanova.

Ugovore sa dobitnicima stanova potpisao je ministar finansija Srbije Siniša Mali. Nakon potpisivanja ugovora i uručenja ključeva od stanova dobitnicima Mali je kazao da su ostala još dva izvlačenja, sutra i sledeće subote i da će tada biti dodeljena još četiri stana.

Stojan Bukumirović iz Beograda dobitnik je dvosobnog stana u Zemunskim kapijama za račun od 207 dinara, dok je Dobrivoj Martonoši iz Kikinde dobitnik dvosobnog stana na Novom Beogradu za račun od 2.214 dinara.

Ministar je pozvao građane da nastave da učestvuju u ovoj nagradnoj igri, ali i da bez obzira na nju nastave da uzimaju fiskalne račune i da se svi zajedno borimo protiv sive ekonomije.

"Milion puta sam pomenuo, ko ne uzme fiskalni račun čini uslugu onima što ne izdaju te račune, a zbog toga trpimo svi. Mi od toga finansiramo bolnice, škole, autoputeve, brze pruge, a povećavamo i plate i penzije i zato je važno da svi zajedno radimo na ovom istom poslu, a to je gradnja i budućnost naše zemlje", kazao je Mali.

Aplikaciju "Uzmi račun" aktivno koristi više od milion građana Srbije, a u nagradnoj igri učestvuje oko 273 miliona računa koliko je pristiglo do danas.

U trećem izvlačenju drugog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" učestvovalo je više od 265,8 miliona fiskalnih računa poslatih sa 1.015.463 naloga građana. U proseku se dnevno za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" pošalje oko 804.000 računa, a prosečan iznos po računu je 1.046 dinara.

Ukupni nagradni fond ove nagradne igre obuhvata 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 1,7 miliona evra. U sutrašnjem četvrtom izvlačenju drugog kruga biće poznati vlasnici dvosobnog i trosobnog stana, a u poslednjem petom izvlačenju vlasnici trosobnog i četvorosobnog stana. Pravo učešća u ovoj igri imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji.

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" učestvuju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja, a oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, učestvuju u narednom izvlačenju. U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun, učesnici će dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva (npr. AA000000), a do dobitnog koda se dolaziti izvlačenjem kuglica iz bubnja Državne lutrije Srbije u studiju RTS-a.

Komentari (0)

Biznis