Biznis vesti

Avio-kompanija Easyjet izgubila 46,8 miliona evra zbog sukoba na Bliskom istoku

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2024

-

12:55

Avio-kompanija Easyjet izgubila 46,8 miliona evra zbog sukoba na Bliskom istoku
Avio-kompanija Easyjet izgubila 46,8 miliona evra zbog sukoba na Bliskom istoku - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Niskobudžetska avio-kompanija Easyjet saopštila je danas da je izgubila 40 miliona funti, odnosno oko 46,8 miliona evra, zbog rata na Bliskom istoku zbog koga je obustavila letove za Izrael ili Jordan.

Easyjet je u poslednjem kvartalu 2023. godine bio u gubitku od 147,4 miliona evra, ali on je manji u odnosu na očekivanja, kao i u odnosu na isti kvartal 2022. godine.

Kompanija je navela da je cela avio-industrija zabeležila "privremeno usporavanje" rezervacija, ali Izi džet tvrdi da se potražnja za letovima u ključnoj letnjoj sezoni 2024. godine "dobro razvija" , prenosi Fajnenšel tajms (FT).

Izvršni direktor kompanije Johan Lundgren je rekao da su izgledi za leto 2024. godine "pozitivni", a akcije Izi džeta na berzi su porasle nakon njegove izjave.

"Vidimo pozitivan trend u rezervacijama za leto 2024. godine, putovanja su i nadalje prioritet za potrošače", istakao je Lundgren i dodao da su mnogi kupci već početkom godine odlučili da sebi obezbede letnji odmor.

Avio-kompanije širom sveta su imale sjajnu letnu sezonu 2023. godine uprkos visokim cenama karata, ali nije jasno da li će potražnja i ove godine biti tako visoka.

 

 

Komentari (0)

Biznis