Biznis vesti

Lučić: Telekom Srbija će se ove godine približiti prihodu od dve milijarde evra

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2024

-

11:03

Lučić: Telekom Srbija će se ove godine približiti prihodu od dve milijarde evra
Lučić: Telekom Srbija će se ove godine približiti prihodu od dve milijarde evra - Copyright Tanjug/Telekom Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da će se ta kompanija ove godine približiti prihodu od dve milijarde evra i da će operativni profit  biti blizu milijardu, tačnije preko 900 miliona evra.

"Kad bi neko pogledao nekoliko godina unazad šta smo predviđali, video bi da smo u stvari skoro sa tačnim ciframa izašli još pre nekoliko godina šta će se desiti 2024. i 2025", rekao je on za TV Prva.

Lučić je naglasio da je Telekom Srbije pobednik "komercijalne bitke" koja se vodi protiv te kompanije, navodeći da je u 2023.  bilo preko 1.300 negativnih objava o Telekomu i da je bilo dana kada je bilo preko 20 negativnih objava.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Mi smo na to navikli, ali ono što jeste činjenica, a to je da finansijski rezultati koje smo imali u 2023. godini nikada nisu bili bolji u smislu prihoda i profita. Finansijski smo završili prošlu godinu sa toliko para koliko smo završili, a tek ove godine nama dolaze sredstva faktičke prodaje stubova koje ćemo iskoristiti za snažno ubrzanje rasta broja korisnika, ne samo u Srbiji, nego i u dijaspori i pokazaće se da će ova godina biti ubedljivo rekordna", rekao je Lučić.

Prema njegovim rečima, Telekom Srbija će biti ubedljivo najjači operator na Zapadnom Balkanu i najjači operator na Kosovu i Metohiji, jer je kako je podsetio, tender koji je bio poništen za prodaju drugog operatera na KIM potvrdio da je Telekom ozbiljan igrač i da jedino on ima snage da tamo napravi modernu mrežu.

"Da se pohvalim, mi smo prošle godine dobili nove partnere, i to velike partnere, Banku Amerike i Dojče banku koji su nam bez ikakve garancije dali ovogodišnje kredite. Mislim da ćemo biti prvi operator u Evropi, koji bi imao direktan ugovor sa Američkom izvoznom bankom, koja je podržala naš razvoj u 5G-u i opštoj infrastrukturi", rekao je Lučić.

Naveo je i da je film "Nedelja", u čijoj produkciji je učestvovao Telekom, sa jučerašnjim danom videlo 140.000 gledalaca  i da, kako očekuje, pokazuje potencijal da bude možda i najgledaniji film svih vremena u Srbiji.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis