Biznis vesti

Toranj BT Tower, jedan od simbola Londona prodat američkoj korporaciji MCR Hotels za 321 milion evra

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2024

-

13:10

Toranj BT Tower, jedan od simbola Londona prodat američkoj korporaciji MCR Hotels za 321 milion evra
Toranj BT Tower, jedan od simbola Londona prodat američkoj korporaciji MCR Hotels za 321 milion evra - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanski telekomunikacioni toranj (BT Tower), jedan od simbola Londona, prodat je američkoj korporaciji MCR Hotels za 275 miliona funti, odnosno za oko 321 milion evra i verovatno je da će biti pretvoren u hotel.

Direktor za imovinu kompanije BT Brent Metjuz je danas istakao da je taj toranj visok 177 metara, koji je otvoren 1965. godine, odigrao ključnu ulogu u prenošenju poziva, poruka i TV signala u Britaniji, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"Dogovor sa kompanijom MCR Hotels će omogućiti da BT Tower dobije novu svrhu, a ova kultna zgrada će biti sačuvana u narednim decenijama", rekao je Metjuz.

Toranj koji se prvobitno zvao Poštanski (Post Office Tower) je 16 godina bio najviša zgrada Londona, a njegova uloga u komunikacijama se postepeno smanjivala sa promenom fiksne i mobilne tehnologije.

Tehnološki analitičar kompanije Si-Si-Es insajt (CCS Insight) Ben Vud smatra da ova prodaja za mnoge označava kraj jedne ere u telekomunikacijama.

On je istakao da je BT Tower dugo nije bio pristupačan za javnost tako da će nakon tranformacije u hotel mnogi želeti da odsednu u toj čuvenoj zgradi.

Komentari (0)

Biznis