Biznis vesti

Njujork komjuniti banka doživela pad akcija za 25 odsto i zabrinula investitore

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2024

-

23:15

Njujork komjuniti banka doživela pad akcija za 25 odsto i zabrinula investitore
Njujork komjuniti banka doživela pad akcija za 25 odsto i zabrinula investitore - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Njujork komjuniti banka (NYCB) danas je doživela pad akcija od 25 odsto, na ispod četiri dolara po jedinici, nakon što je ponovila nižu kvartalnu zaradu za 2,4 milijarde dolara.

Zbog toga je ova američka banka zamenila svog izvršnog direktora i odložila objavljivanje ključnog godišnjeg izveštaja, preneo je CNBC.

Američka televizijska mreža navodi da je u celoj ovoj situaciji verovatno najveći strah imaju investitori u vezi sa komercijalnim nekretninama i nedostacima koje je banka prijavila kada je reč o lošem nadzoru u ključnom aspektu svog poslovanja, portfelju krediti.

Ekonomski analitičar Stiv Mos rekao je da ovakva situacija može dovesti do toga da troškovi kredita budu viši tokom dužeg perioda. NYCB se nalazi očigledno oteženoj situaciji u vreme kada se približava godišnjica prošlogodišnjih bankarskih previranja, piše CNBC.

Tada je kriza pogodila banku Silicijumske doline, a američke vlasti su morale da  intervenišu u vezi sa garancijama depozita klijenata.

S druge strane, smatralo se da je NYCB bio jedan od dobitnika u toj situaciji nakon što je kupio glavni deo Signačer banke, koja je takođe bila pogođena krizom, dodaje CNBC.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis