Biznis vesti

Da li biste vozili Xiaomi? Kineska kompanija danas predstavlja svoj prvi električni automobil SU7

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2024

-

11:44

Da li biste vozili Xiaomi? Kineska kompanija  danas predstavlja svoj prvi električni automobil SU7
Da li biste vozili Xiaomi? Kineska kompanija danas predstavlja svoj prvi električni automobil SU7 - Copyright Tanjug AP/Ng Han Guan

veličina teksta

Aa Aa

Kineska kompanija Sjaomi (Xiaomi), poznata pre svega pro proizvodnji pametnih telefona, predstaviće danas svoj prvi električni automobil SU7 i time izaći na tržište na kome trenutno dominiraju Tesla i kineska firma BYD.

Predstavljanje SU7 će početi u podne, odnosno u sedam sati uveče po lokalnom vremenu u Pekingu, prenosi kineski portal za električna vozila CnEVPost pozivajući se na objavu kompanije na društvenoj mreži Veibo.

Tanjug AP/Ng Han Guan

 

Izvršni direktor firme Xiaomi Lej Đun najavio je u ponedeljak da će cena električnog automobila SU7 biti ispod 500.000 kineskih juana odnosno niža od 64.000 evra.

Firma je ranije istakla da će prodaja početi odmah nakon predstavljanja vozila i saopštila da otvara listu čekanja za novo vozilo u 59 prodavnica u 29 gradova u Kini.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Lej Đun je prošle godine izjavio da kompanija Xiaomi želi da postane jedan od pet najvećih proizvođača električnih automobila na svetu.

Tanjug AP/Ng Han Guan

 

Električni automobil SU7 ima zajednički operativni sistem sa laptopima, pametnim telefonima i drugim uređajima Xiaomi, a kompanija se nada da će to dopasti postojećim kupcima ovog brenda.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis