Biznis vesti

Izabran "automobil godine" u Srbiji: Žiri najviše glasova dao električnom modelu koji može da se kupi za 30.990 evra

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2024

-

16:50

Izabran "automobil godine" u Srbiji: Žiri najviše glasova dao električnom modelu koji može da se kupi za 30.990 evra
Izabran "automobil godine" u Srbiji: Žiri najviše glasova dao električnom modelu koji može da se kupi za 30.990 evra - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sedmočlani žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije dodelio je 39 bodova potpuno električnom modelu MG4, koji je kao novajlija na našem tržištu stekao titulu Automobila godine 2024. u Srbiji.

U konkurenciji 15 modela, žiri specijalizovanih novinara najveći broj poena dodelio potpuno električnom modelu MG4.

Reč je o jednom od najjeftinijih električnih automobila u svojoj klasi u Srbiji, koji se može kupiti tokom sajamske prodajne kampanje po početnoj ceni od 30.990 evra.

profimedia

 

Kao i ranijih godina, specijalizovani novinari su testirali sve prijavljene kandidate, kojih je u ovom krugu bilo 15 i ocenjivali njihovo ponašanje u vožnji, upravljivost, performanse, upotrebljivost, kvalitet i cenu, to jest odnos uloženo - dobijeno.

Žiri je ocenio da je MG4 cenovno jedan od najdostupnijih modela u svojoj kategoriji na našem tržištu, saopštila je Asocijacija automobilskih novinara Srbije.

Specijalno priznanje - statueta je uručena predstavnicima kompanije Grand Motors 20. marta, na novinarskom danu, neposredno pred početak DDOR BG CAR SHO 08 izložbeno-prodajnoj manifestaciji, koja se od 21. do 27. marta održava na Beogradskom sajmištu.

Otvoren sajam automobila i motocikala u Beogradu

Salon automobila "DDOR BG Car Show 08" i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion" otvoreni su u Hali 1 Beogradskog sajma.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je ovogodišnje izdanje sajma i naveo da je ovo 86. godina kako se organizuje izložba vozila u Beogradu, ističući kako je to tradicija kakvih nema puno u Srbiji.

Naveo je da je ovo najvažniji sajam automobilske i moto industrije u ovom delu Evrope.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Veliki broj renomiranih izlagača, najnoviji modeli, inovativna tehnička i tehnološka rešenja i ogroman broj posetilaca samo potvrđuje da je Srbija lider u oblasti saobraćaja u ovom delu Evrope", istakao je Vesić. 

Podsetio je kako je 3. aprila 1903. godine trgovac Boža Radulović uvezovao prvi automobil u Srbiju, iz Pešte i ocenio kako sve od tada do danas traje automobilska groznica i kako svaki novi tip automobila koji se pojavi izaziva interesovanje.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Poručio je da se Srbija u narednom periodu mora prilagoditi promenama u automobilskoj industriji, naveo da Srbija trenutno zaostaje za Evropom u broju električnih vozila, ali je podsetio i da će zato u Srbiji početi proizvodnja električnih automobila, italijanskog brenda Stelantis.

Vesić je naveo kako je država ove godine nastavila sa politikom davanja subvencija i po prvi put je subvencije opredelila za električne automobile.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis