Biznis vesti

Proizvođači čipova traže od holandskog parlamenta podsticaje i poreske olakšice

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2024

-

21:36

Proizvođači čipova traže od holandskog parlamenta podsticaje i poreske olakšice
Proizvođači čipova traže od holandskog parlamenta podsticaje i poreske olakšice - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Grupa od osam tehnoloških kompanija, predvođena najvećom evropskom firmom u toj oblasi ASML-om, zatražila je danas od holandskog parlamenta da podrži politiku koja će podstaći industriju čipova u zemlji, uključujući zadržavanje poreskih olakšica na investicije i kvalifikovanu radnu snagu.

Ovaj apel je došao u vreme kada ASML odlučuje koliki će udeo svojih budućih aktivnosti biti baziran u Holandiji, preneo je Rojters.

Medij napominje i da se to događa nedelju dana nakon što je holandska vlada najavila da će potrošiti 2,5 milijardi evra na poboljšanje infrastrukture u regionu Ajndhovena, kako bi sprečio ASML da ga napusti.

"ASML treba da nastavi da raste, kako bi zadovoljio ogromnu potražnju za mikročipovima i molimo vas da ovaj rast omogućite, po mogućnosti, u Holandiji“, rekao je šef za svetske poslove ASML-a Frank Himskerk na sastanku s holandskim poslanicima.

Kompanije su se žalile na prekomernu birokratiju i nedosledno kreiranje politike, kao i na mere usmerene na smanjenje imigracije, budući da sektor kompjuterskih čipova zavisi od visokokvalifikovanih radnika imigranata.
 

Komentari (0)

Biznis