Biznis vesti

Ilon Mask razmatra otvaranje fabrike u Rusiji: Veštačka inteligencija će nas osloboditi dosadnih poslova

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2021

-

11:43

Ilon Mask razmatra otvaranje fabrike u Rusiji: Veštačka inteligencija će nas osloboditi dosadnih poslova
Ilon Mask razmatra otvaranje fabrike u Rusiji: Veštačka inteligencija će nas osloboditi dosadnih poslova - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask izjavio je danas da je ovaj proizvođač električnih automobila blizu uspostavljanja prisustva u Rusiji i da razmatra da li bi u toj zemlji mogao da otvori fabriku. 

U obraćanju na jednom obrazovnom forumu u Moskvi putem video linka, Mask je rekao da kompanija već ima fabrike u Kini i Sjedinjenim Američkim Državama, ali da želi da otvori proizvodne pogone i u drugim delovima sveta, prenosi Rojters.

On je naveo da će sve vrste transporta u budućnosti biti na električni pogon, uz izuzetak raketnog prevoza, te da ćemo na automobile sa unutrašnjim sagorevanjem gledati na isti način kao na nekadašnje motore na parni pogon.

Šef "Tesle" je ocenio da će nas veštačka inteligencija vremenom osloboditi poslova koji su dosadni i poručio da treba razmišljati o narednim koracima nakon uspostavljanja kosmičkih stanica.


Mask je u tom kontekstu dodao da je sledeći logičan korak stalna baza na Mesecu, a na kraju grad na Marsu, navodi britanska agencija.

Tanjug/AP

 

Američki milijarder je dodao da uopšte nema dileme oko toga da će vozila u budućnosti biti autonomna, odnosno samovozeća. Takođe je pozvao na uspostavljanje dijaloga između Vašingtona i Moskve u trenutku kada su, kako navodi Rojters, njihovi bilaterani odnosi na najnižem nivou od vremena nakon Hladnog rata.

"U Rusiji ima puno talenata i energije i smatram da bi trebalo da ima više dijaloga i komunikacije između Rusije i Sjedinjenih Država", zaključio je Mask.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis