Život

Zbog gostovanja u emisiji Ilon Mask "siromašniji" za 20 miliona dolara

Komentari

Autor: Forbes

14/05/2021

-

15:02

Zbog gostovanja u emisiji Ilon Mask "siromašniji" za 20 miliona dolara
Zbog gostovanja u emisiji Ilon Mask "siromašniji" za 20 miliona dolara - Copyright Tanjug/ Will Heath/NBC via AP

veličina teksta

Aa Aa

Osnivač i vlasnik "Tesle" Ilon Mask navodno je postao "siromašniji" za 20 miliona dolara od kada je gostovao u emisiji "Saturdej najt lajv" prošlog vikenda.

Neto vrednost ovog biznismena pala je sa 166 milijardi dolara na 145,5 milijardi, nakon što su akcije u "Tesli" opale za oko 15 odsto, pokazuju podaci "Forbsa". Međutim, i pored toga, Mask ostaje treći najbogatiji čovek na svetu.

Maskovo bogatstvo u vreme kada se pojavio u ovoj komičnoj emisiji bilo je procenjeno na 166 milijardi dolara. U toj emisiji je otkrio da boluje od Aspergerovog sindroma, a govorio je i o kriptovalutama, bitkoinu i dodžkoinu. I dok je ranije promovisao ove kriptovalute, u jednom trenutku je nazvao dodžkoin "praznom pričom", pa je njegova vrednost za 24 sata pala oko 30 odsto.

Nekoliko dana kasnije, Mask je saopštio da će kompanija "Tesla" da prestane da prihvata bitkoine za kupovinu vozila, zbog zabrinutosti za klimatske promene, pa je vest dovela do toga da i cena bitkoina strmoglavo padne za 17 odsto, na ispod 50.000 američkih dolara ove nedelje.

Maskovi potezi u proteklih nekoliko dana navodno su zbunili investitore, izazivajući dodatnu nestabilnost "Teslnih" akcija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin