Biznis vesti

Zbog šale Ilona Maska pala vrednost jedne od najvećih kriptovaluta za čak 30 odsto

Komentari

Autor: Euronews

09/05/2021

-

14:52

Zbog šale Ilona Maska pala vrednost jedne od najvećih kriptovaluta za čak 30 odsto
Zbog šale Ilona Maska pala vrednost jedne od najvećih kriptovaluta za čak 30 odsto - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Usred monologa izvršnog direktora kompanija Tesla i Space X Ilona Maska u emisiji Saturday Night Live, pojavila se i njegova majka Meje Mask koja ga je upitala šta joj je kupio za Dan majki. 

"Uzbuđena sam zbog poklona za Dan majki. Samo se nadam da to nije dodžkoin", rekla je.

"Ma, da. Sigurno je to", odgovorio je Mask.

Zbog pumpanja vrednosti kriptovalute uoči gostovanja Ilona Maska u SNL, investitori su gotovo rasprodali dodžkoin. Međutim, odmah nakon gostovanja Ilona Maska vrednost je pala za 30 odsto, odnosno 0,49 dolara u odnosu na 70 kolika je bila vrednost tog jutra. 

Kriptovalute su notorno nestabilne, a dodžkoin je ove godine bio apsolutni hit. Njegova vrednost skočila je za više od 12.000 odsto od januara, a samo ovog meseca zabeležio je rast od 800 odsto.

Inače, Mask je bio najglasnija i najistaknutija pristalica dodžkoina. Često tvituje o ovoj kriptovaluti, a samo jedan od njegovih bizarnih tvitova za 50 miliona sledbenika može naglo da poveća vrednost dodžkoina. To se dogodilo u aprilu kada je Mask na Tviteru objavio tekst "Doge Barking at the moon", podelivši fotografiju španske umetnike Džoan Miro koja se zapravo zove "Pas koji laje na Mesec". 

Dodžkoin je počeo 2013. kao šala, kao odgovor na "doge" mim koji je u to vreme bio viralan na internetu. Međutim, danas je on sve, samo ne šala - u pitanju je peta najveća kriptovaluta na svetu, sa tržišnom vrednošću nešto nižom od 70 miliona dolara, navodi Coinbase.

 

Komentari (0)

Biznis