Biznis vesti

Prosečne plate u Crnoj Gori porasle u odnosu na prošlu godinu: Objavljeno koje profesije najviše zarađuju i koliko

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2024

-

16:28

Prosečne plate u Crnoj Gori porasle u odnosu na prošlu godinu: Objavljeno koje profesije najviše zarađuju i koliko
Prosečne plate u Crnoj Gori porasle u odnosu na prošlu godinu: Objavljeno koje profesije najviše zarađuju i koliko - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prosečna neto plata u Crnoj Gori je u martu iznosila 825 evra, što je više za 0,5 odsto u odnosu na februar i za 5,6 odsto u odnosu na mart 2023. godine, objavila je danas crnogorska Uprava za statistiku (Monstat).

Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u Crnoj Gori u martu 2024. godine mesečno porasle za 0,5 odsto, iz toga poizilazi da su realne zarade ostale na istom nivou, ističe se u izveštaju objavljenon na sajtu Monstata. 

Kako proizilazi iz statistike, najveće  prosečne neto plate od 1.303 evra su zabeležene u kategoriji finansijske delatnosti i delatnosti osiguranja, dalje snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 1.203 evra, informisanje i komunikacije 1.056 evra, poslovanje nekretninama 1.000 evra.

Nasuprot tome najniže mesečne neto zarade od 660 evra su registrovane u kategoriji administrativne i pomoćne uslužne delatnosti.

 

Komentari (0)

Biznis