Biznis vesti

Nastavlja se sunovrat, tržište kriptovaluta na nizbrdici

Komentari

Autor: Blic

22/05/2021

-

10:21

Nastavlja se sunovrat, tržište kriptovaluta na nizbrdici
Nastavlja se sunovrat, tržište kriptovaluta na nizbrdici - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Danas se, najpopularnijom kriptovalutom na svetu, bitkoinom trguje po ceni od 36.655 dolara, što je pad od više od 8,5 odsto u posledna 24 sata. Tržišna kapitalizacija bitkoina trneutno iznosi oko 689 milijardi dolara.

Druga najpopularnija kriptovaluta na svetu, ethereum, takođe klizi na dole. Njim se danas trguje, prema podacima sajta "Koindesk", po ceni od 2.342 dolara, i on je u poslednjih 24 sata zabeležio pad od preko 13 odsto.

Sve ostale popularne kriptovalute su takođe u padu. Ripl koin je pao za više od 17 odsto, kardano za 13 odsto, dogecoin za oko 10 odsto itd.

Iako se pre dva dana činilo da je bitkoin ponovo uhvatio pozitivni zamah, juče je stigao hladan tuš. I to iz Pekinga. Kineski vicepremijer Liu He i državno veće pozvali su u saopštenju na oštriju regulativu rudarenje bitkoina i trgovanja ovom kriptovalutom.

U izjavi objavljenoj u petak u Kini, kaže se da je potrebno "preuzeti mere protiv ponašanja i trgovanja bitkoinima, te odlučno sprečiti prenos pojedinačnih rizika na društveno polje", piše Seebiz.eu.

Komentari (0)

Biznis