Biznis vesti

Radnici Katastra prijavili stranku koja je uz dokumentaciju u kovertu spakovala i - 100 evra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/09/2021

-

13:41

Radnici Katastra prijavili stranku koja je uz dokumentaciju u kovertu spakovala i - 100 evra
Radnici Katastra prijavili stranku koja je uz dokumentaciju u kovertu spakovala i - 100 evra - Copyright TANJUG/REPUBLICKI GEODETSKI ZAVOD/ODNOSI S JAVNOSCU

veličina teksta

Aa Aa

Republički geodetski zavod je saopštio da su službenici prijavili policiji stranku, koja je uz dokumentaciju u posebnoj koverti, spakovala i novčanicu od 100 evra. Kako navode, u RGZ do incidenta je došlo kada je jedna osoba, prilikom podnošenja zahteva za promenu vlasnika u katastru nepokretnosti, uz svu potrebnu dokumentaciju predala i kovertu sa novcem.

U saopštenju, sa naslovom "Kafanske priče vode u problem", RGZ navodi da je stranka bila upoznata sa digitalnim servisima katastra, ali da se čini da je "nasela na kafanske priče o korumpiranom katastru gde se sve završava isključivo preko veze, zbog čega je stranka sebe dovela u potencijalno ozbiljan problem".

Oni apeluju na građane da "ne nasedaju na kafanske priče da se u katastru mora podmazati" kako bi posao bi završen i da za sve postoji "kombinacija". 

Preti kazna zatvora do tri godine

Oni napominju i da je stranka koja je podnosilac zahteva zakazala svoj termin za predaju dokumentacije putem digitalnog servisa eZakazivanje i u predviđeno vreme bila primljena na šalter.

"Prema Članu 368. Krivičnog zakonika delo ponude poklona ili druge koristi službenom licu kažnjivo je kaznom zatvora u trajanju do tri godine. Službenici katastra odreagovali su u skladu sa zakonom i ispoštovali proceduru da slučaj prijave policiji. Na teren je odmah došla forenzička ekipa i tim Uprave kriminalističke policije iz Odeljenja za borbu protiv korupcije. Ceo slučaj sada je u nadležnosti policije", saopšteno je iz RGZ.

TANJUG/REPUBLICKI GEODETSKI ZAVOD/ODNOSI S JAVNOSCU

 

Oni apeluju na građane da se o radu katastra isključivo informišu putem veb sajta RGZ-a www.rgz.gov.rs i da svu komunikaciju sa službama za katastar nepokretnosti obavljaju isključivo u pisanoj formi kako bi ostao zabezežen trag koji je moguće pratiti.

Preporuka za vas

Tržište nekretnina i dalje raste: U junu prodato 1.000 stanova više nego lane, jedini pad zabeležen u prometu vikendica

Komentari (0)

Biznis