Biznis vesti

Matić: Zakon garantuje visok nivo zaštite potrošača u skladu sa EU

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2021

-

13:31

Matić: Zakon garantuje visok nivo zaštite potrošača u skladu sa EU
Matić: Zakon garantuje visok nivo zaštite potrošača u skladu sa EU - Copyright E-Stock/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je povodom usvajanja novog Zakona o zaštiti potrošača će primena ovog propisa višestruko doprineti zaštiti prava potrošača i da će se ovim putem potrošačko pravo u Republici Srbiji kretati u skladu sa propisima EU.


”S obzirom na to da je zaštita potrošača ustavna kategorija Republike Srbije, te jedan od primarnih sistemskih ciljeva državnog delovanja, novi Zakon o zaštiti potrošača nudi nova zakonska rešenja koja će omogućiti potrošačima da svoja prava ostvare efikasno i uz što manje troškova, i da na taj način pruži i garantuje visok nivo zaštite potrošača u Srbiji”, rekla je Matić, a preneto u saopštenju Ministarstva trgovine.

Novi Zakon, kako je navedeno predviđa niz unapređenih sistemskih rešenja i mera putem kojih će biti regulisane obaveze i zaštićena prava svih potrošača, ali takođe i predlaže obaveze, odgovornosti i pravila koja se odnose na delovanje trgovaca, i koje će u budućnosti osigurati i poboljšati poziciju potrošača i njihovih potrošačkih prava.

Preporuka za vas

Šta donosi novi zakon o zaštiti potrošača: Trgovci će morati u vansudski spor sa nezadovoljnim kupcima, nova pravila i za majstore

Komentari (0)

Biznis