Biznis vesti

Auto-put Miloš Veliki - počelo asfatiranje deonice od Požege do Preljine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/09/2021

-

14:29

Auto-put Miloš Veliki - počelo asfatiranje deonice od Požege do Preljine
MGSI - Copyright MGSI

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović izjavio je danas tokom obilaska radova na deonici od Preljine do Pakovraća, u sklopu auto-puta Miloš Veliki da e asfaltiranje probne deonice u dužini od 500 metara prvi je signal da se približava kraj radova na deonici od Preljine do Pakovraća. On je rekao da je poslednjih meseci svaki dan na ovom gradilištu angažovano više od 1.000 radnika.

"Građani Čačka će konačno odahnuti, jer sav tranzitni saobraćaj ka Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori neće ići kroz centar Čačka. Mi smo sve bliži tome da omogućimo ljudima da lakše dišu i da ljudi koji gravitiraju ka centru Čačka komfornije koriste saobraćajnice u samom gradu“, rekao je Momirović.

Momirović je zajedno sa predstavnicima kineske kompanije China Communications Construction Company, koja je izvođač radova i sa predstavnicima JP Puteva Srbije obišao trasu auto-puta od petlje Preljina, preko petlje Pakovraće, do ulaza u tunel Laz, koja je dugačka 14 kilometara. U okviru ove trase i kilometraže je i tunel Trbušani.

Ministar je istakao da više nema prostora za kompromise i kalkulacije, i da su rezultati koji se postižu na izgradnji deonice od Preljine do Pakovraća, bez obzira na obim posla na teritoriji cele Srbije, više nego zadovoljavajući. Ministar je dodao da se nada da će u narednim mesecima svi radnici i mehanizacija koja radi na ovom potezu biti prebačeni na drugu deonicu, a da će ova biti puštena u saobraćaj.

Dužina deonice od Preljine do Požege iznosi 30,9 kilometara i izuzetno je kompleksna jer skoro trećinu trase čine mostovi i tuneli. Deonica Preljina – Požega predstavlja deo auto-puta E-763, odnosno deo auto-puta Beograd – Južni Jadran kojim se ostvaruje veza između Srbije i Crne Gore, odnosno Beograda i Južnog Jadrana. Deonica Preljina - Požega ključna je za povezivanje regiona i za jačanje turističkih i privrednih kapaciteta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis