Biznis vesti

Lučić: Bloomberg će pomoći daljem ekonomskom razvoju regiona

Komentari

Autor: Tanjug

15/10/2021

-

11:05

Lučić: Bloomberg će pomoći daljem ekonomskom razvoju regiona
Lučić: Bloomberg će pomoći daljem ekonomskom razvoju regiona - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Dolazak Blumberga, najveće svetske paltforme za poslovne vesti, u region jugoistočne Evrope je velika vest, izjavio je danas generalni direktor kompanije Telekom Vladimir Lučić.

Naime, Bloomberg Media i Mtel Swiss, medijska kompanija u većinskom vlasništvu Telekom Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve multiplatformske mreže za poslovne vesti u jugoistočnoj Evropi, sa centrima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.

"Danas smo objavili jednu fantastičnu vest, da Bloomberg dolazi u region. Bloomberg Adria biće prvi multifunkcionalni brend za poslovne vesti, ne samo u Srbiji, nego i u jugoistočnoj Evropi", rekao je Lučić za TV Pink.

Lučić je izrazio zadovoljstvo što je Telekom partner na ovom projektu sa Blumbergom, koji je važan za poslovni svet, kao i sa Euronjuzom, koji je svetski brend za tačne informativne vesti.

"Bitno je za Srbiju što će ovakav brend da dođe, on će biti zasnovan na bitnim svetskim vestima iz oblasti ekonomije, a najveći deo tog programa imaće lokalne vesti i analize. S obzirom da se naša zemlja ekonomski razvija, dolazak ovakvog brenda će pomoći našem daljem ekonomskom razvoju koji je prepoznat", rekao je Lučić.

Uveren je, kaže, da će Bloomberg pomoći boljoj ekonomskoj saradnji u čitavom regionu, ali i da će mu dati novu vrednost.

Najavio je da će Bloomberg u ovom regionu početi sa radom iduće godine.

Lučić je nedavno obišao zaposlene u ogranku Telekoma u Kosovskoj Mitrovici, dodajući da je to najveća srpska firma na KiM koja zapošljava više od 200 ljudi.

Naveo je da je Telekom u poslednje četiri godine proširio broj korisnika sa oko 2.000 na skoro 30.000, kao i broj zaposlenih za još 100 ljudi.

"I dalje ćemo da zapošljavamo, jer želimo da građani na KiM imaju stabilan posao, kako bi ostali da žive u tom delu Srbije", rekao je Lučić.

Kaže da je bio svedok poslednje akcije ROSU u Severnoj Mitrovici i zahvalio radnicima na KiM što su u toj situaciji bili na visini zadatka.

"Bitno je da telekomunikacija u takvim situacijama funkcioniše, naši radnici, bez obzira na te nemile scene, bili su na radnim zadacima i potrudili da telekomunikacija radi", rekao je Lučić.

Upitan da prokomentariše napade na Telekom o novoj saradnji sa Pošta netom, Lučić je kazao da napadi uvek dolaze sa iste strane, od Junajted grupe, koja ih je do sada napadala za sve akvizicije.

Lučić navodi da u ovom napadu imaju motiv više, jer je u razvoju svog projekta Junajted grupa kupila najveću firmu za isporuku, koja je konkurencija Pošti, a saradnja Telekoma i Pošte im, kako kaže, ne odgovara.

Kaže da će Telekom modernizovati Poštu i ukazao da su do sada uvek preko svih e-komerc sajtova uglavnom privatnici isporučivali robu, a ne poštari, iako bi Pošta trebalo da bude lider u tome.

"Sa ovim sredstvima koje će dobiti od nas, ona će to modernizovati", kaže Lučić.

Govoreći o ugovoru Telekoma i Pošte, Lučić je rekao da je on jednostavan i objasnio da je Telekom preuzeo svu telekomunikacionu opremu koja je bila vezana za kablovske internet korisnike.

Dodao je da se Pošta time više neće baviti, a za korisnike koji nemaju ugovornu obavezu je dat rok od šest meseci da se odluče da li će nastaviti sa Telekomom ili ne.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Komentari (0)

Biznis