Biznis vesti

Kako je devojčica iz Brazila ostvarila 6.500 odsto dobiti na samo jednom bitkoinu

Komentari

Autor: Ajbtitajms

19/10/2021

-

07:31

Kako je devojčica iz Brazila ostvarila 6.500 odsto dobiti na samo jednom bitkoinu
Kako je devojčica iz Brazila ostvarila 6.500 odsto dobiti na samo jednom bitkoinu - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Jedna devojčica u Brazilu, čiji idenditet nije poznat, ostvarila je 6.500 odsto dobiti na jednom bitkoinu nakon što su cene skočile na 60.000 dolara. Ona je odmah po rođenju, 2017. godine, dobila od oca jedan bitkoin, a u to vreme njegova vrednost dostizala je oko 915,80 dolara.

"Čim se rodila rešio sa da joj poklonim tako nešto. Zapravo, to nije bio samo poklon već investicija koja se isplatila", rekao je otac.

Međutim, Ajbtitajms piše kako je četiri godine nakon toga cena Bitkoina probila barijeru od 60.000 dolara i to se dogodilo tokom ovog vikenda, kada je jedan bitkoin dostigao maksimum od 62.600 dolara. 

Do skoka cene bitkoina došlo je nakon što je Blumerg izvestio Komisiju za hartije od vrednosti da odbori berzanske fondove, što je dalje uticalo na tržišnu cenu i potražnju za bitkoinom. Ajbtitajms dalje piše da je on ojačao gotovo 90 odsto u posljednja tri meseca i blizu je dostizanja svog rekorda.

"Možemo da očekujemo da će bitkoin da nastavi da raste u nedelji pred nama. Moguće je da uskoro dobije vrednost od 63.000 dolara", rekao je Sidhart Menon, izvršni direktor kompanije Veziriks koja se izmeđuostalog bavi kupovinom i prodajom bitkoina.

Stručnjaci ocenjuju da je cena bitkoina uvek neizvesna, jer je nakon rasta u aprlu, kada je dostigao vrednost do 60.000 dolara, u maju njegova vrednost pala za 12.000, piše Ajbtitajms. 

Pad se, kažu, nastavio i u maju i njegova vrednost tada je bila oko 30.000 dolara nakon što je Ilon Mask signalizirao da je spreman da povuče svoju podršku kriptovaluti. Na njegovu cenu je takođe uticalo i to što su kineske vlasti započele suzbijanje usluga kriptovaluta u zemlji.

 

Komentari (0)

Biznis