Biznis vesti

Rast broja korisnika i podrška mladim startapovima – najznačajnija dostignuća Telekoma u 2021. godini

Komentari

Autor: Ana Mihaljčić

09/12/2021

-

19:50

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Telekom Srbija je ove godine prešla milion korisnika multimedijalnih usluga. Jedna od ključnih  strateških tačaka ove kompanije je i proizvodnja sopstvenog sadržaja kako bi budućim korisnicima postali još relevantniji. Osim što je "Telekom" uvećao broj korisnika u Srbiji, svoje tržište dodatno je proširio i u regionu. Ni podrška mladim, startap kompanijama nije izostala – u menadžmentu to izdvajaju među dva najznačajnija dostignuća u ovoj godini.

"Jedna je da smo otvorili, odnosno pokrenuli TS Ventures Fond kao podršku startapima u ranoj fazi. Kroz tu saradnju želimo zaista da stimulišemo inovacije, razvoj, mlade ljude i kompanije kako bismo proširili portfolio naših usluga, ali i primenili nove tehnologije. Druga velika stvar je da smo otvorili novo tržište i pokrenuli operaciju u Severnoj Makedoniji gde imamo novu kompaniju MTEL", kaže Natali Delić, direktor za strategiju i digitalne tehnologije u "Telekomu Srbija".

Jaz među generacijama, produbio je i razlike među korisnicima usluga. Operateri su zbog toga prinuđeni da pruže raznovrsnije sadržaje.

"Uvek ponude zapravo slažemo po nekakvim generacijskim targetima. Ono što zanima mlade, ne zanima mog tatu, tako da on mora dobiti drugačiju ponudu, nešto što njega zanima. Tako da ćemo na tome sigurno nastaviti da radimo", objašnjava Saša Sušec, šef odeljenja sadržaja A1 Hrvatska.

Klasična produkcija sadržaja nije više jedini način proizvodnje. Društvene mreže omogućile su korisnicima da i sami postanu kreatori i producenti.

"Sadržaji koje imamo na internetu, to je prvo, najveći engejdžment je oko social media, korisnici sami prave sadržaj preko Tik Toka, Fejsbuka, Instagrama, tako da verujem da će u budućoj mreži operatera to biti veliki i još veći deo kapaciteta koji će biti koristan za video sadržaje", navodi Branko Stančev, glavni komercijalni direktor za privatne korisnike u "Makedonskom Telekomu".

Za opstanak operatera na današanjem tržištu, nije dovoljna proizvodnja video sadržaja. Kako bi korisnici usluga bili zadovoljni potrebno je ujediniti različite globalne, ali i lokalne platforme. Telekom Srbija zbog toga planira strategiju pod nazivom "Razvoj digitalnih ekostistema kroz inovacije i partnerstva".

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis