Biznis vesti

Novi paket pomoći za švedske privrednike - subvencije malim firmama i zaposlenima kojima je skraćeno radno vreme

Komentari

Autor: Tanjug / Rojters

17/12/2021

-

11:34

Novi paket pomoći za švedske privrednike - subvencije malim firmama i zaposlenima kojima je skraćeno radno vreme
Novi paket pomoći za švedske privrednike - subvencije malim firmama i zaposlenima kojima je skraćeno radno vreme - Copyright EPA/FREDRIK SANDBERG

veličina teksta

Aa Aa

Švedska će ponovo uvesti određene mere ekonomske podrške za kompanije, kako bi im pomogla da prebrode novi talas pandemije korona virusa koji je doveo do porasta infekcija i ponovnog nametanja nekih ograničenja ovog meseca. Mere dogovorene između socijaldemokratske manjinske vlade i opozicije uključuju podršku za veoma mala preduzeća, kao i subvencije za radnike koji rade kraće radno vreme, prenosi agencija Rojters.

"Znamo da su mere koje smo preduzeli u mnogim slučajevima dovele do promena u ponašanju koje imaju negativan uticaj na neka preduzeća", izjavio je švedski ministar finansija Mikael Damberg na konferenciji za novinare, aludirajući na restorane koji gube prihode zbog otkazivanja božićnih ručkova.

Damberg je naveo da je iznos podsticajnih mera teško proceniti, ali da će ta suma biti veća od milijardu švedskih kruna, odnosno oko 111 miliona dolara. Švedska je proteklih nedelja zabeležila porast zaražavanja, a vlasti su uvele propusnice o vakcinaciji koje su neophodne za mnoge događaje u zatvorenom prostoru. Takođe su obnovljene preporuke o socijalnom distanciranju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis