Biznis vesti

Novi sporazum Vlade sa MMF, ali bez pozajmice

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2021

-

14:46

Novi sporazum Vlade sa MMF, ali bez pozajmice
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije donela je danas odluku o novom programu saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) koji će ponovo biti savetodavnog karaktera, bez pozajmljivanja novca, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da je novi aranžman sa MMF-om veoma važan za Srbiju zbog nastavka reformi i kredibiliteta.

"Naš cilj je da Republika Srbija ide napred i da, uz podršku MMF-a, nastavimo dalje sprovođenje reformi koje smo već pokrenuli. Saradnja sa MMF nam je važna i potrebna zbog kredibiliteta i njihova podrška nam veoma znači", rekao je Mali Tanjugu.

Ministar finansija je istakao da je veoma značajno što novi aranžman koji sklapamo sa MMF nije finansijskog, već savetodavnog tipa.

"A, ono što želimo da postignemo jeste očuvanje postojećih rezultata i nastavak važnih strukturnih reformi, kako bi Srbija mogla da postigne još veće stope privrednog rasta", naglasio je Mali.

Aranžman sa MMF, ističe ministar, predviđa različite reformske ciljeve, koji se odnose na dalju reformu javnih preduzeća, nastavak reforme Poreske uprave, na zelenu agendu i na sve ono što treba da doprinese boljem i efikasnijem funkcionisanju naše ekonomije i poboljšanju životnog standarda građana Srbije.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis