Biznis vesti

Momirović: Luka Antverpen zainteresovana za projekat izgradnje luke u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2022

-

13:10

Momirović: Luka Antverpen zainteresovana za projekat izgradnje luke u Beogradu
MGSI - Copyright MGSI

veličina teksta

Aa Aa

Luka Antverpen zainteresovana je za učešće u projektu izgradnje nove luke u Beogradu, izjavio je danas u Antverpenu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

"Luka Beograd je jedan od značajnijih projekata čiju realizaciju naše ministarstvo i vlada pripremaju, a koji po svojim potencijalima ima mogućnost da postane najznačajniji lučki projekat na Dunavu", rekao je Momirović tokom posete Luci Antverpen.

Direktor Luke Antverpen Kristof Vateršut je upoznao ministra sa poslovnim rezultatima i istakao zainteresovanost Luke Antverpen da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu. Kako je rekao Momirović, interesovanje Luke Antverpen za učešće u realizaciji ovog projekta potvrduje da Srbija ima kvalitetan projekat.

"Pri čemu svako ulaganje u vodni saobraćaj je istovremeno ulaganje u zaštitu životne sredine, jer govorimo o ekološki najprihvatljivijem vidu transporta", rekao je Momirović.

MGSI

 

On je na poziv Luke Antverpen obišao tu najveću luku po površini u Evropi, koja zapošljava 150.000 ljudi i predstavlja motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije već i čitave EU. Momirović se uverio u ogromne kapacitete Luke Antverpen zbog kojih je postala jedna od najvažnijih luka u svetu.

Trenutno se razmatra konačno rešenje za novu lokaciju Luke Beograd, pri čemu se početak radova očekuje krajem 2023. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis