Biznis vesti

Potpisan ugovor za izvoz municije valjevskog "Krušika" u Ujedinjene Arapske Emirate

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2022

-

17:19

Potpisan ugovor za izvoz municije valjevskog "Krušika" u Ujedinjene Arapske Emirate
mod.gov.rs - Copyright mod.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Domaća kompanija Jugoimport SDPR i EDGE grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata danas su na sajmu besposadnih plarformi i tehnologija UMEKS (UMEX) u Abu Dabiju potpisali ugovor o prodaji značajne količine municije, izjavio je Tanjugu pomoćnik ministra odbrane Srbije za materijalne resurse Nenad Miloradović.

Ugovor su potpisali koordinator u Jugoimportu Tijana Konić i predsednik klastera za rakete i oružje grupacije "EDGE" Hamad al Marar.

mod.gov.rs

 

"Ugovor se odnosi uglavnom na izvoz proizvoda holding kompanije 'Krušik' iz Valjeva, što će značajno doprineti upošljavanju kapaciteta ove fabrike u naredne dve godine i pripreman je više meseci, a odnosi se ne samo na isporuke gotovih proizvoda nego i na transfer tehnologije i zajednički razvoj", rekao je Miloradović.

Dodao je da je to uvod u višegodišnju saradnju u koju treba postepeno da budu uključene i druge kompanije odbrambene industrije sa svojim proizvodima.

On je rekao da je značajna vrednost potpisanog ugovora, ali da ne može da otkrije koji je iznos u pitanju.

Unapređenje i nastavak saradnje

Prestolonaslednik Abu Dabija i zamenik vrhovnog komandanta oružanih snaga UAE šeik Mohamea Bin Zajeda Al Nahjan obišao je danas sajam besposadnih platformi i tehnologija „Umeks 2022" u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a tokom obilaska je organizovan kraći susret sa pomoćnikom ministra odbrane za materijalne resurse Nenadom Miloradovićem.

Šeik Mohamed Bin Zajed Al Nahjan uputio je srdačne pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i izrazio želju za nastavak saradnje.

mod.gov.rs

 

Tokom obilaska je predstavljen napredak u razvoju i proizvodnji složenih sistema naoružanja za koje su oružane snage UAE do sada iskazivale interes i dogovoreni su konkretni dalji zajednički potezi, a pre svega iz oblasti naoružanih robotizovanih platformi i sistema za borbu protiv njih.

Ujedinjeni Arapski Emirati predstavljaju jedno od značajnih tržišta za proizvode naše Odbrambene industrije. U prilog tome je činjenica da je od otpočinjanja intenzivne vojno-ekonomske saradnje među dvema državama 2015. godine, izvoz naoružanja i vojne opreme u UAE kumulativno dostigao nivo preko pola milijarde američkih dolara, sa tendencijom da se ovaj trend nastavi, posebno imajući u vidu da su izvršene demonstracije i opitovanja brojnih složenih sistema naoružanja i vojne opreme, sa potencijalno vrlo velikim iznosom ugovaranja.

Komentari (0)

Biznis