Biznis vesti

NIS: Snabdevenost redovna, nema ograničenja, zalihe dovoljne

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Tanjuga

04/03/2022

-

09:14

NIS: Snabdevenost redovna, nema ograničenja, zalihe dovoljne
Nis pumpa - Copyright Euronews/Milorad Vesić

veličina teksta

Aa Aa

Snabdevenost lanca benzinskih stanica kompanije NIS je redovna, Rafinerija nafte Pančevo radi u normalnom režimu rada i na tržište isporučuje sve neophodne naftne derivate bez ikakvog zastoja, saopštio je danas NIS.

Na benzinskim stanicama NIS-a, najvećoj maloprodajnoj mreži u Srbiji, ne postoji ograničenja kada je reč o kupovini goriva, kaže se u saopštenju.

Dodaju da je NIS obezbedio dovoljne zalihe naftnih derivata kako bi domaće tržište bilo redovno snabdeveno, čak i u uslovima povećanje potražnje.

U NIS Rafineriji u 2021. godini ostvaren je rekordan obim prerade sirove nafte i poluproizvoda od 3,9 miliona tona i NIS je spreman da odgovi na potrebe tržišta.

I u narednom periodu fokus NIS-a biće na redovnim isporukama svih vrsta goriva i na stabilnosti tržišta u Srbiji, poručeno je iz te kompanije.

Nema potrebe da se prave gužve na pumpama

Država je obezbedila dovoljno svih naftnih derivata i ne postoji apsolutno nikakva potreba da građani prave gužve na benzinskim pumpama, kao i da prave zalihe goriva, izjavio je danas za Tanjug pomoćnik ministarke rudarstva i energetiku za naftu i gas, Raša Kojčić.

"Nema nikakvih restrikcija u snabdevanju derivatima i, ako je neka kompanija uvela ograničenja u isporuci, to je zaista nedopustivo. Mi ćemo tražiti da, u skladu sa uredbom vlade, tržišna inspekcija to proveri", naveo je on. 

Kojčić je, još jednom, ponovio da građani ne treba da brinu jer nafte i naftnih derivata u Srbiji ima sasvim dovoljno.

Mićović: Snabdevanje normalno

Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije, Tomislav Mićović, rekao je danas Tanjugu da goriva u Srbiji ima dovoljno i da je snabdevanje normalno.

"Goriva ima dovoljno, snabdevanje je normalno, stanje oko snabdevanja funkcioniše uobičajeno", rekao je Mićović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis