Biznis vesti

Ministarstvo trgovine: Prijave protiv trgovaca koji su ograničili prodaju goriva

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/03/2022

-

09:40

Ministarstvo trgovine: Prijave protiv trgovaca koji su ograničili prodaju goriva
Tanjug/AP/David Zalubowski - Copyright Tanjug/AP/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da je u toku prethodne večeri tržišna inspekcija utvrdila povredu Zakona o zaštiti potrošača na više maloprodajnih mesta nafte i naftnih derivata na kojima su trgovci istakli obaveštenja o ograničenju u količini prodaje.

U prvoj od kontrola koje su izvršene na osnovu prijave koja je stigla u 22 časa na elektronsku adresu, utvrđeno je da je maloprodajni objekat istakao obaveštenje o ograničenju u količini prodaje za putničke automobile maksimalno 20 litara, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione, što je suprotno članu 25. stav 1 Zakona o zaštiti potrošača, dodaje se u saopštenju.

Naloženo je otklanjanje nedostatka, što je trgovac odmah učinio. Za ovaj prekršaj je propisana fiksna kazna u iznosu od 50.000 dinara, podseća Ministarstvo.

Provera je, kako se navodi, sinoć izvršena na još četiri prodajna mesta: u Babušnici, Кragujevcu, Novom Sadu i Beogradu i u svim nadzorima inspekcije utvrđena je povreda Zakona o zaštiti potrošača, navodi se u izveštajima tržišne inspekcije resornog ministarstva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis