Biznis vesti

Mali: Početkom juna mladima opet po 100 evra

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2022

-

22:47

Mali: Početkom juna mladima opet po 100 evra
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finansija Siniša Mali najavio je večeras da će mladi u Srbiji početkom juna dobiti po još 100 evra od države Srbije, i to 1, 2. i 3. juna.

"To nema veze sa izborima. Obećanje koje dajemo - ispunjavamo", rekao je Mali u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Mali je rekao i da je od presudnog značaja u kriznoj situaciji, izazvanoj ratom u Ukrajni, da se Srbija zalaže isključivo za sopstvene interese, kako bi se sačuvala ekonomska stabilnost u zemlji. Dodao je da je upravo to i politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "kome je prioritet da se u zemlji očuva mir i stabilnost, zarad dobrobiti svih građana".

Mali se osvrnuo na ekonomske posledice koje je Srbija imala nakon NATO bombardovanja i zaključio da se takva razaranja i sukobi ne smeju više nikada dogoditi. Rekao je i da je Srbija zbog bombardovanja direktno izgubila oko pet godina u smislu ekonomije, a da je sto hiljada ljudi napustilo zemlju.

Mali je povezao tadašnje okolnosti sa sadašnjom situacijom u Evropi i istako da predsednik Vučić, na osnovu pređašnjih iskustava, sve vreme upozorava da je neophodno u ovom trenutku da sačuvamo mir i stabilnost u zemlji, kao i da Srbija ne sme da se prikloni nijednoj velikoj sili, već da zastupa sopstvene interese.

Ocenio je da je takva politika Aleksandra Vučića od ključnog značaja za sigurnost i stabilnost zemlje. Podsetio je da je predsednik Srbije je u Kraljevu čin bombardovanja nazvao agresijom i istakao važnost negovanja sećanja na žrtve, ali i poručio da "moramo da idemo dalje i sarađujemo na evropskom putu".

"Srbija sedi na svojoj stolici, dakle interesima Srbije ne mogu da upravljaju ni Istok ni Zapad, već građani Srbije, i to je principijelna pozicija koju naši građani i predsednik zastupaju", rekao je Mali.

Komentari (0)

Biznis