Biznis vesti

U Austriji bankrotirao prvi operater električne energije - stečaj zbog dramatičnog rasta cene struje

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2022

-

12:11

U Austriji bankrotirao prvi operater električne energije - stečaj zbog dramatičnog rasta cene struje
U Austriji bankrotirao prvi operater električne energije - stečaj zbog dramatičnog rasta cene struje - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Prvi operator električne energije u Austriji prijavio je stečaj, zbog dramatičnog rasta cene struje. Kompanija "MCStrom GmbH" iz Graca je snabdevala svoje potrošače strujom iz austrijske proizvodnje.

"Mi smo angažovana kompanija iz Austrije sa ciljem da našim potrošačima ponudimo razumne cene struje. Sa našim partnerima možemo snabdevati građane širom Austrije i na sva pitanja dati odgovor u ličnom razgovoru", stoji na sajtu kompanije.

"McStrom" je isporučivao struju proizvedenu u Austriji domaćinstvima, malim, srednjim i većim preduzećima, ali i opštinama.

"Struju smo kupovali kod jedne velike energetske kompanije u pokrajini Tirol i imali smo sa njima sporazum o isporučivanu struje. Pošto je proteklih meseci došlo do eksplozije cene na tržištu, utrostručenju, preduzeće je imalo velike probleme sa likvidnošću", ističe kompanija.

Sudu u Gracu kompanija, osnovana 2015.godine, podnela je zahtev za pokretanje postupka o nesolventnosti.

"McStrom" duguje 4,33 miliona evra i tu sumu nije mogao da pokrije. Sada je otvoreno pitanje koliko će potrošača pogoditi stečaj ove kompanije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis