Biznis vesti

Servisi Republičkog geodetskog zavoda od ponedeljka postepeno počinju sa radom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/06/2022

-

20:03

Servisi Republičkog geodetskog zavoda od ponedeljka postepeno počinju sa radom
Servisi Republičkog geodetskog zavoda od ponedeljka postepeno počinju sa radom - Copyright TANJUG/REPUBLICKI GEODETSKI ZAVOD/ODNOSI S JAVNOSCU

veličina teksta

Aa Aa

Od ponedeljka, 20. juna, Republički geodetski zavod (RGZ) će otpočeti s postepenim puštanjem u rad prioritetnih servisa neophodnih za funkcionisanje tržišta nepokretnosti, koji su pod intenzivnim i koordiniranim sajber napadima još od 14. juna, saopštili su danas iz RGZ-a.

Kako navode na svom sajtu, kompletno puštanje svih servisa očekuje se do kraja sledeće nedelje, ukoliko sistem ne bude ugrožen novim naprednim napadima.

Oni su istakli da su u zajedničkoj akciji stručnjaka RGZ-a, Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, Bezbednosno-informativne agencije (BIA), Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i domaćih i međunarodnih timova inženjera za IT bezbednost uspešno sproveli sigurnosni protokol u cilju zaštite kompletnog IT sistema RGZ-a.

"Zbog osetljivosti operacije koja se izvodi u cilju zaštite podataka, RGZ nije u mogućnosti da o svemu obveštava javnost već samo relevantne državne organe. Po okončanju nastalih problema javnost će o svemu biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju.

RGZ je ranije ove nedelje saopštio da je od utorka 14. juna počeo intenzivan hakerski napad i da su radi zaštite podataka aktivirani svi bezbednosni protokoli i zaključan celokupan informacioni sistem RGZ.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis