Biznis vesti

Momirović: Oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza Beograd-Bar

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2022

-

11:23

Momirović: Oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza Beograd-Bar
Tomislav Momirović - Copyright MGSI, Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd - Bar i višečasovno čekanje putnika sa decom na visokim temperaturama.

Momirović je poručio da nema opravdanja za greške i dodao da ministarstvo, koje čini sve da zaustavi vandalizam i ugrožavanje bezbednosti na prugama, mora da zaustavi i nemar nadležnih za normalno funkcionisanje voza na liniji Beograd - Bar.

"Zaustavili smo kamenovanje vozova, zaustavićemo i ovakav nemar. Pristup poslu mora da se promeni i ovakve stvari ne smeju da se ponavljaju", istakao je Momirović, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Naveo je da su uvedene po dve lokomotive za svaki voz na liniji Beograd - Bar, te da će putnicima na raspolaganju biti rezerva pijaće vode, kao i slatkiši Plazma.

"Idemo i ka potpisivanju ugovora sa crnogorskom stranom da njihove lokomotive mogu da priskoče u pomoć na teritoriji Srbije i da naše mogu u slučaju potrebe da ide u Crnu Goru", rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, svim putnicima koju su kasnili u vozu ka Baru u ponedeljak biće vraćeno 50 odsto cene karte, a nemile situacije se više neće ponavljati.

"Ne ide ruku pod ruku - vozom do Novog Sada za pola sata i vozom do Bara sa deset sati zakašnjenja. Zna se šta je Srbija i šta Srbija postaje. Nisu svuda pruge rekonstruisane. Na ovoj deonici nisu više od 50 godina, ali ovakve stvari ne smeju više da se dešavaju", istakao je Momirović.

On je naveo da je rekonstrukcija pruge Beograd - Bar u fazi ubrzanog planiranja i dodao da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju deonice barske pruge Valjevo - Vrbnica - državna granica sa Crnom Gorom, koja je duga 210 kilometara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis