Biznis vesti

Momirović najavio da još 250 pružnih prelaza dobija rampe

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2022

-

12:16

Momirović najavio da još 250 pružnih prelaza dobija rampe
Momirović najavio da još 250 pružnih prelaza dobija rampe - Copyright Tanjug/MGSI/Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas pružni prelaz u Resniku i najavio da će do polovine naredne godine biti započeta modernizacija oko 250 pružnih prelaza, u vrednosti od 43 miliona evra.

Momirović je rekao da će u naredih mesec dana biti započeta modernizacija na prvih 35 pružnih prelaza, koji će dobiti savremenu signalizaciju, semafore i rampe. Dodao je da će za to biti izvođeno 6,9 miliona evra, zahvaljujući kreditu Evropske banke za obnovu i razvoj.

"Na našim prugama samo u maju je prevezeno 516.500 putnika, što je rast od 94 odsto u odnosu na prošlu godinu i zato moramo mnogo više da investiramo u bezbednost saobraćaja, naročito na pružnim prelazima, kao što je ovaj u Resniku i do polovine sledeće godine investiraćemo u 250 pružnih prelaza sa 43 miliona evra, uz pomoć EBRD i Svetske banke i to će biti verovatno najveća investicija u bezbednost želeničkog saobraćaja u prethodnih 10 godina", rekao je Momirović Tanjugu.

Tanjug/MGSI/Đorđe Krstić

 

Naveo je da u Srbiji imamo oko 2.118 pružnih prelaza, od čega je oko 520 obezbeđeni rampama, ali uglavnom zastarelom tehnologijom.

"Moramo u narednim godinama da učinimo maksimalno bezbednim sve pružne prelaze", poručio je Momirović.

U prethodnih pet godina na pružnim prelazima su stradale 34 osobe, što je u proseku između pet i 10 godišnje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis