Biznis vesti

Momirović: Sutra otvaranje dela obilaznice oko Beograda do tunela Straževica, radovi do Bubanj potoka do marta

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2022

-

11:18

Momirović: Sutra otvaranje dela obilaznice oko Beograda do tunela Straževica, radovi do Bubanj potoka do marta
Momirović: Sutra otvaranje dela obilaznice oko Beograda do tunela Straževica, radovi do Bubanj potoka do marta - Copyright MGSI, Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da će sutra biti otvorena i druga traka auto-puta na Sektoru 5 obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do tunela Straževica, a da će ceo projekat obilaznice do Bubanj potoka biti završen najkasnije u martu.

Momirović je rekao za Tanjug da je traka od Orlovače do Straževice koja se otvara sutra duga oko četiri kilometra, sa novim tunelom Straževica od 700 metara.

Prema njegovim rečima, obilaznica oko Beograda je veoma značajan projekat jer se njime centar grada rasterećuje od teretnog saobraćaja, a to će olakšati i svakodnevni život građana.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Pre godinu dana smo pustili u saobraćaj Sektor 4, dužine osam kilometara, sada puštamo još četiri kilometara zajedno sa tunelom Straževica i za šest do osam meseci spojićemo celu obilaznicu do Bubanj potoka i završiti ovaj projekat koji se razvlači više od 30 godina", kazao je Momirović.

Brzi voz kamenovali maloletnici

Komentarišući jučerašnje kamenovanje brzog voza "Soko" i BG voza Momirović je rekao da se kamenovanje ponavlja drugi put, te da je u pitanju državna imovina i da će oni koji su to uradili odgovarati.

Dodao je i da su uhapšeni maloletnici koji su kamenovali voz "Soko" pre desetak dana i naveo da je šteta od njihovog ponašanja velika, jer je država, kako kaže, uložila više od miljardu evra da bi osposobila tu prugu.

"Uložili smo ogromne pare da bi osposobili tu prugu, da bi je napravili da bude najbolja u Istočnoj Evropi i molim sve koji koriste železničku infrastrukturu da se odgovorno ponašaju", kazao je Momirović.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Na pitanje da li su poznati motivi zbog kojih su uhapšeni maloletnici kamenovali voz, Momirović je odgovorio da nije razmišljano u pravcu da ih je neko naveo da to urade, ali da će se razmotriti i ta mogućnost ako se kamenovanje bude ponavljalo.

"Uhapšena je i grupa ljudi koja je krala železničku infrastrukturu, pre svega zaštitne ograde, formirali smo operativni tim sastavljen od pripadnika Ministarstva unustrašniih poslova i Republičkog državnog tužilaštva kako bismo efikasno suzbijali ova krivična dela", rekao je Momirović.

"Štetu od poplava sanirati u najkraćem roku"

Ministar je juče obišao Čačak i Gornji Milanovac gde je zbog poplava oštećeno nekoliko mostova i istakao da će država nastalu štetu sanirati u najkraćem roku.

Naveo je da su u Gornjem Milanovcu oštećena tri mosta, u Čačku jedan, Mionici šest, a u Požegi veoma važan most.

"Užice je pretrpelo štetu, Lajkovac, Chićevac, sagledavamo stvari i naše građevinske ekipe su na terenu kako bi dovele primarnu infrastrukturu u stanje da može da se koristi, a sve puteve i mostove koje je ova nepredviđena bujica odnela ćemo sanirati u jako kratkom roku", kazao je Momirović.

Dodao je i da je država dosta novca uložila u regulisanje vodotoka reka, te da zahvaljujući tome nije bilo većih oštećenja.

"Država će sanirati svu štetu i to je najvažnije za sve ljude koji žive u Gornjem Milanovcu ili Čačku", kazao je Momirović.

Komentari (0)

Biznis