Biznis vesti

Upozorenje NBS: Pojavile se lažne Fejsbuk stranice, ne ostavljajte lične podatke

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2022

-

12:11

Upozorenje NBS: Pojavile se lažne Fejsbuk stranice, ne ostavljajte lične podatke
Upozorenje NBS: Pojavile se lažne Fejsbuk stranice, ne ostavljajte lične podatke - Copyright Wikipedia.org/Lumen roma

veličina teksta

Aa Aa

Narodna banka Srbije obavestila je korisnike o postojanju lažnih stranica centralne banke na Fejsbuku, koje koriste ime i logo NBS i DinaCard kartice i navela da je o njima obavestila korisnike, a o krivičnom delu nadležne državne organe.

Saopšteno je da NBS identifikovala lažne stranice na društvenoj mreži Fejsbuk iza kojih ona ne stoji.

"U pitanju su primeri stranica na kojima se koristi ime i logo Narodne banke Srbije i od korisnika DinaCard kartica, u sklopu navodnih promotivnih akcija, zahteva da ostave podatke s platne kartice", navela je NBS.

Ocenjeno je da je reč o lažnim stranicama preko kojih se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci korisnika i podaci o platnoj kartici zbog čega je NBS odmah reagovala.

Preko svoje stranice na ovoj društvenoj mreži, upozorila korisnike da su u pitanju lažne stanice i da ne dostavljaju svoje lične podatke.

"U slučaju da su korisnici uneli podatke sa svoje platne kartice, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca platne kartice", poručila je NBS.

Navodi se da su lažne stranice prijavljene nadležnim organima radi sprečavanja prevare i otkrivanja počinilaca krivičnog dela.

U saopštenju centralna banka navodi i adresu jedine zvanične Fejsbuk stranice Narodne banke Srbije - www.facebook.com/NarodnabankaSrbije.

Podsetimo, Narodna banka Srbije i u martu ove godine upozorila je na lažnu internet stranicu pod nazivom DinaKartica - Srbija, na kojoj se tražlo ostavljanje podataka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis