Aktuelno

Upozorenje Pošte Srbije: Korisnici WhatsApp aplikacije na meti prevare, ne otvarajte linkove, ne šaljite novac

Komentari

Autor: Euronews

10/08/2021

-

14:29

Upozorenje Pošte Srbije: Korisnici WhatsApp aplikacije na meti prevare, ne otvarajte linkove, ne šaljite novac
Upozorenje Pošte Srbije: Korisnici WhatsApp aplikacije na meti prevare, ne otvarajte linkove, ne šaljite novac - Copyright E-Stock/Milan Lučić

veličina teksta

Aa Aa

Javno preduzeće Pošta Srbije detektovala je novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe Post Express. U pitanju je fišing prevara, odnosno pokušaj krađe podataka građana, čija su meta korisnici aplikacije WhatsApp i nekih sajtova za kupoprodaju.

Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici Post Express usluge, koja nije u vlasništvu JP Pošta Srbije, a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica.

"Ističemo da ni Pošta Srbije, ni Post Express ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke. U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, obavestili smo i MUP Srbije - Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela", saopštili su iz Pošte Srbije.

Oni poručuju da građani, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, mogu pozvati kontakt centar čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Preporuka za vas

Upozorenje Pošte Srbije: Lažni kuriri varaju građane
Mobilni za 10 dinara, Soni plejstejšn za 300 – pošiljke koje ne stignu do kupca idu na licitaciju, a početne cene su minimalne

Komentari (0)

Srbija