Ostali sportovi

OKS i Pošta Srbije predstavili marku "Tokio 2020"

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2021

-

15:13

OKS i Pošta Srbije predstavili marku "Tokio 2020"
Olimpijski komitet Srbije - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Olimpijski komitet Srbije (OKS) i JP Pošta Srbije predstavili su prigodnu poštansku marku "XXXII letnje Olimpijske igre – Tokio 2020", koja je puštena u opticaj u čast najvećeg sportskog događaja ovog leta.

"Ovo je još jedan u nizu divnih gestova JP 'Pošta Srbije' koji pred svake Olimpijske igre pružaju podršku našem timu i šire dobru reč o olimpijskom pokretu na originalan način. U ovom momentu imamo 85 kvalifikovanih sportista za Igre u Tokiju", izjavio je predsednik OKS Božidar Maljković.

Vršilac dužnosti direktora JP "Pošta Srbije" Zoran Ðorđević istakao je da mu je drago što se nastavlja lepa tradicija.

"Kroz ovo prigodno filatelističko izdanje Pošta Srbije iskazuje podršku ne samo srpskom sportu, već i celokupnoj naciji i trudimo se da kao društveno odgovorno preduzeće učestvujemo u različitim projektima koji ukazuju na važnost bavljenja sportom, razvijanje timskog i pobedničkog duha, što je jedan od ciljeva i Vlade Republike Srbije", istakao je Ðorđević.

Predstavljanju prigodne poštanske marke u čast OI u Tokiju prisustvovao je i olimpijac Aleksandar Kukolj.

"Poštanske marke koje danas predstavljamo izgledaju sjajno i mislim da će kolekcionari i filatelisti biti jako srećni kada dođ u posed ove posebnog izdanja. Želeo bih da se u ime svih mojih kolega olimpijaca zahvalim na podršci koja nam se pruža pred Olimpijske igre u Tokiju. U džudou ćemo imati pet predstavnika, što me takođe jako raduje i ne sumnjam da će svi kvalifikovani sportisti dati sve od sebe da obraduju naciju", rekao je Kukolj.

Komentari (0)

Sport