Biznis vesti

Vlada ograničila cenu svinjskog mesa, sledi pojeftinjenje u prodavnicama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/07/2022

-

13:54

Vlada ograničila cenu svinjskog mesa, sledi pojeftinjenje u prodavnicama
Vlada ograničila cenu svinjskog mesa, sledi pojeftinjenje u prodavnicama - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Republike Srbije dopunila je odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica i to u delu koji se odnosi na cene svinjskog mesa, kao i na ograničenje marže pri prodaji pilećeg mesa, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

"Donetom odlukom doći će do snižavanja cene u odnosu na prosečne cene u prodavnicama i to svinjske plećke za 173 dinara po kilogramu, svinjskog vrata za 218 dinara po kilogramu i svinjske slabine za 150 dinara po kilogramu, dok će istovremeno doći i do nivelacije cene svinjskog buta", navodi Ministarstvo.

Navodi se i da je odlučeno da se visina marže pri prodaji pilećeg mesa ograniči na maksimalno 10 procenata.

Produžena zabrana izvoza dizela

Vlada je donela izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590, kojom se ona produžava sa sedam na 14 dana, a u cilju sprečavanja nestašice ovog naftnog derivata, prouzrokovane globalnim poremećajem na tržištu.

Na današnjoj sednici doneta je odluka o privremenom ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Arapske Republike Egipat, s obzirom na to da se očekuje povećan broj turističkih poseta državljana ove zemlje, kao i potencijalnih investitora, a kako bi se stvorio povoljniji poslovni ambijent i unapredili bilateralni odnosi. Odluka je jednostranog karaktera i nakon njenog stupanja na snagu, državljani Egipta, nosioci običnog pasoša, moći će u periodu od 30. jula do 30. septembra ove godine da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Srbije do 30 dana.

Odluka se primenjuje pod uslovom da oni putuju u okviru organizovane turističke grupe i da poseduju potvrdu o uplaćenom turističkom aranžmanu, dokaz o obezbeđenom povratku u državu porekla i pozivno pismo turističke agencije iz Srbije koja je organizator putovanja.

Preporuka za vas

Komentari (1)

giga

21.07.2022 08:46

NISTE NAPISALI NAJBITNIJE KOLIKA JE CENA MESA. NE INTERESUJE ME KOLIKO JE POJEFTINJENJE, JER GA TRGOVCI KRŠE. NE PRODAJU SLABINU I VRAT SA KOSKOM VEĆ BEZ KOSKE PO 1200 DINARA, A SA KOSKOM NEMA U PONUDI. ZAOBILAZE ODLUKU VLADE, A INSPEKCIJA SE PRAVI NEUKA.

Biznis