Biznis vesti

Momirović: Obilaznica oko Novog Pazara biće završena u narednih šest meseci

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2022

-

15:13

Momirović: Obilaznica oko Novog Pazara biće završena u narednih šest meseci
Tomislav Momirović obišao je danas radove na putu Novi Pazar - Tutin - Copyright Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na obilaznici oko Novog Pazara i tom prilikom rekao da će radovi biti završeni u narednih šest meseci, bez obzira na probleme sa kojima se suočavaju.

"Ima određenih problema, ali projekti ne smeju da se razvlače, na primer neke kuće nisu postojale ranije na trasi, ali mi ne smemo da imamo ni jedan izgovor kao ni opravdanje", rekao je Momirović.

Dodao je da je reč o investiciji na 2,3 kilometara i da su izdvojena sredstva od oko 270 miliona dinara.

"Završili smo preko 90 odsto radova na 1,7 kilometara, ostaje još 300 metara gde nismo završili eksproprijaciju, a ja se ovom prilikom zahvaljujem Asanovićima što su dozvolili ove radove, iako nisu isplaćeni, jasno im je da mi ovo radimo i zbog njih", dodao je ministar.

Momirović je rekao da je ovaj projekat značajan kako bi se Novi Pazar rasteretio u saobraćajnom smislu, jer je, kako je kazao, to grad koji raste, i da se očekuje da će u narednih deset godina imati mnogo više stanovnika.

"Voleo bih da ljudi u celom ovom kraju vide koliko smo posvećeni realizaciji ovih projekata. Ovde se ne radi samo o autoputevima, jer ova obilaznica je možda najvažniji projekat u samom gradu, i nećemo se zaustaviti, neće nas zaustaviti ni svi ovi realni problemi, završićemo ovo u narednih šest meseci i otvoricćemo prostor za dodatne investicije", rekao je ministar.

Dodao je da je cilj ovakvih projekata da Novi Pazar bude mnogo lepši i mnogo komforniji grad za život.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis