Biznis vesti

Momirović: Moravski koridor će biti završen za tri godine, biće prvi digitalni auto-put u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2022

-

14:31

Momirović: Moravski koridor će biti završen za tri godine, biće prvi digitalni auto-put u Srbiji
Tomislav Momirović obišao je danas radove na putu Novi Pazar - Tutin - Copyright Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je obišao radove na izgradnji Moravskog koridora, na deonici od Kraljeva do Čacka i tom prilikom istakao da je na tom gradilištu zaposleno više od 3.600 radnika i to u trenutku kada niko u Evropi ne razmišlja o investicijama zbog rata u Ukrajini.

"Za nešto više od godinu dana povezaćemo Kraljevo sa auto-putem Miloš Veliki, a do kraja godine Kruševac sa Koridorom 10. U periodu od tri godine u planu nam je da završimo Moravski koridor. Ne odustajemo ni od jednog projekta i ne povlačimo se ni sa jednog gradilišta, jer nam je u prvom planu odgovornost da sve započeto i završimo", rekao je Momirović.

Ministar je dodao da se svi ovi projekti sprovode zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji i hrabroj politici Aleksandra Vučića.

"Ako želimo da nastavimo sa investicijama, i ako želimo da obezbedimo bolji standard za naše građane nama je upravo takva politika i potrebna. Ova deonica je od posebnog značaja kako za Kraljevo tako i za Čacak jer će biti povezani najkvalitetnijim autoputem u Jugoistočnoj Evropi, a samim tim otvorili smo perspektivu u ovom delu zemlje", zaključio je ministar Momirović.

Obilasku radova je prisustvovao i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i tom prilikom je naglasio da su potpuno aktivirana sva gradilišta, i da je reč o izuzetno zahtevnom projektu jer se osim radova na izgradnji autoputa od Kraljeva do Čacka radi i hidrotehničko uređenje Zapadne Morave celom dužinom koridora.

"Radovi su intezivni, ali se nalazimo u dobroj dinamici i u skladu sa onim obećanjima koje smo dali predsedniku Vučiću tokom njegove prethodne posete", dodao je Antić.

Moravski koridor povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11.

Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije izmedu Pojata i Čacka - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čacak, gde živi oko pola miliona stanovnika.

Moravski koridor će biti prvi digitalni autoput u Srbiji i njegova ukupna dužina iznosi 112 kilometara, a obuhvata tri deonice: Pojate - Kruševac dužine 27,8 kilometara, Kruševac - Adrani 53,8 i Adrani - Preljina 30,6 kilometara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis