Biznis vesti

Mihajlović: Kontrola sprovedena u više opština, samo 13 prodavaca peleta nije bilo u prekršaju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/08/2022

-

14:23

Mihajlović: Kontrola sprovedena u više opština, samo 13 prodavaca peleta nije bilo u prekršaju
Zorana Mihajlović - Copyright mre.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Inspekcije su počele da kontrolišu prodaju peleta i juče je ona sporvedena u više gradova i opština, u Nišu, Leskovcu, Pirotu, Kraljevu, Majdanpeku i Ivanjici, a samo je 13 prodavaca imalo sve što je potrebno za legalnu prodaju, svi drugi su u prekršajnom postupku, izjavila je danas ministarka energetike Zorana Mihajlović. Ona je istakla da će, osim prodavaca, inspektori sprovoditi kontrolu proizvođača, i da će Poreska uprava krenuti sa kontrolom peletara u narednim danima.

"Suštinski je važno da stabilizujemo tržište i da građani mogu da kupe sve što im je potrebno. U energetskom bilansu, pored toga što vodimo računa o tome da imamo dovoljno električne, toplotne energije, gasa, nafte i naftnih derivata, moramo da vodimo računa i o tome da domaćinstva u Srbiji koja koriste pelet ili ogrevno drvo imaju ove energente", izjavila je Mihajlovićeva u Bajinoj Bašti, gde je obišla rekonstruisanu predškolsku ustanovu.

Ona je podsetila da je država je, imajući u vidu da više od 110.000 domaćinstava koristi pelet, a više od 700.000 ogrevno drvo, ograničila cenu na 320 evra po toni peleta, zabranila izvoz drveta i peleta, ali da su inspekcije počele da kontrolišu, pošto postoji zastoj u lancu snabdevanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis